Utorak, 1 Oktobra, 2024
Rubrika:

Iković uputio zahtjev za testiranje vode sa izvorišta ”Oraška jama”

Zbog nepropisnog zakopavanja leševa krava u blizini gradskog izvorišta

Član pokreta “Preokret” Vuk Iković uputio je urgenciju za testiranje vode zbog nepropisnog zakopavanja leševa krava u blizini gradskog izvorišta u Danilovgradu.

“Danas smo uputili zahtjev da se uradi testiranje vode sa vodoizvorišta “Oraška jama” na prisustvo bakterije koksijele koja je uzročnik Q groznice”, naveo je u izjavi za medije Iković.

Zahtjev su uputili doo “Vodovod i kanalizacija” Danilovgrad.

“Tražimo da se rezultati nalaza objave na web sajtu Vodovoda i da nam budu dostavljeni na e-mail adresu. Ovaj zahtjev smo uputili iz razloga jer je uzvodno od glavnog gradskog izvorišta nepropisno zakopano 14 leševa usmrćenih krava koje su oboljele od Q groznice”, kazao je Iković.

Da bi građani ostvarili pravo na sigurnu i čistu vodu, prema njegovim riječima, bitno je da imaju potvrdu da li je voda ispravna za upotrebu.

“Takođe u cilju smanjenja panike među građanima što prije treba objaviti rezultate testa jer ukoliko je nalaz negativan to će rasteretiti građane od nepotrebnog straha od moguće zaraze. Uslučaju da nalaz bude pozitivan treba uvesti hitnu intervenciu na sanaciji grobne jame u Veljem Polju”, poručio je Iković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve