Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Rubrika:

Demokratski fajront

Gubitnički su se već upisivali i u par prethodnih odmjeravanja povjerenja među biračima. Uostalom, godinama se već vrte u krug sa svojom verzijom popisa stanovništva i dvojnim državljanstvom. Godinama su već veoma praktični otirač srpske crkve. Od one galame sa Kosovo je Srbija koju su godinama trošili napravili su lagani otklon zarad fotelja. Niko ništa laganije nije izveo.

piše: Željko Vukmirović

Bilo je tu svega. Preizborne kampanje su oduvijek nudile širok asortiman panike, straha, zbunjenosti, nemoći, očiglednog nereda i konfuzije. Tako da ni ova za vanredne lokalne izbore, a prema tom redu pojava, uopšte nije razočarala. Mada, niko nije ni slutio da će već viđeni debakl zaigrati od rane zore.

Tako je bar počeo izborni dan. I istaknuti predstavnici ostataka prosrpskog i proruskog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su već uz jutarnju kafu najavili vanrednu pres konferenciju. Spominjala se neka ne baš jasna nepravda, ne baš jasna tužba, neko ne baš jasno određeno “potencijalno krivično djelo”.

Ispalo je da to uopšte i nije bilo važno. Ispalo je da su se samo ofirali. Svjesni sopstvene panike, straha, zbunjenosti, nemoći, očiglednog nereda i konfuzije.

Loš izborni rezultat ostataka Demokratskog fronta nije nikakvo iznenađenje. Gubitnički su se već upisivali i u par prethodnih odmjeravanja povjerenja među biračima. Uostalom, godinama se već vrte u krug sa svojom verzijom popisa stanovništva i dvojnim državljanstvom. Godinama su već veoma praktični otirač srpske crkve. Od one galame sa Kosovo je Srbija koju su godinama trošili napravili su lagani otklon zarad fotelja. Niko ništa laganije nije izveo.

Finansijske privilegije stečene “dubinskim” čišćenjem državne kase, te inicijalnim prilozima pristiglim iz kase projekta “srpskog sveta”, imali su daleko veći primat kod ovdašnjih prosrpskih uhljebljenika.

Neko se napunio, nečiji džepovi su ostali da zvrje prazni. I elementarno gradivo je narušeno.

Prepoznavanje takvog spleta prioriteta stiglo je na naplatu. Čak, a bar prema glasinama koje pristižu iz Beograda, neke od tih računa čeka ozbiljna revizija. Zli jezici tvrde da će Rajo Evropa imati što da objašnjava, dok su Milančetov terenski rad i ustanovljeni lakrdijaški i skroz klovnovski nastupi daleko prihvatiljivija opcija za nastavak saradnje sa beogradskom centralom. Uostalom, Milanče je svojevremeno bez dvoumljenja počistio koalicionog saborca Meda. Pa, zašto bi se ustručavao i sa Rajom? Samo jako.

Tome u prilog ide i najjača zvanična objava podatka da je za ostatke koalicije Demokratski front glasalo najviše kažnjenika iz zatvora nadomak grada. Taman za provaljeni epilog sa društvenih mreža, bez uvijanja.

“Tvorza glasa DF.”

Ova suštinska socijalna impresija upućuje na činjenicu da je populacija sa one strane zakona imala najveća očekivanja upravo od prosrpskih i proruskih političara koji su ostavili neizbrisiv trag na destabilizaciji Crne Gore.

A sa tim već običan i pošten svijet ne želi da ima posla…

Zato i ne čudi pojava panike, straha, zbunjenosti, nemoći, očiglednog nereda i konfuzije.

Vrijeme je za fajront. Samo demokratski.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
02.10.2024-08:09 08:09

…ADA Jakov reče “….da CGora sa vladom ide u pogresnom smjeru…” nije valjda da ce mladi Luka /sa Predśednikom/ PONOVO ici u pogresnom smjeru …!
Pipun se nada ,nada je majka svih ljudi-
Nećemo valjda opet ici u pogresnom smjeru. “tzv.30.avgusta” !?

PePera
02.10.2024-08:34 08:34

hahaha ko je gubitnik ?
IZBORI U PODGORICI

DPS (Milova partija)
– 2024: 30%
– 2022: 38,1%
– 2018: 47,6%

Pokret Evropa sad + Demokrate + URA + Jakov Milatović
– 2024: 32,3%
– 2022: 28,1%

Za budućnost Podgorice
– 2024: 20,2%
– 2022: 18,2%