Utorak, 1 Oktobra, 2024
Rubrika:

U Rusiji doživotna kazna zbog izazivanja eksplozije u kojoj je ranjen pisac Prilepin

Ruski pisac, koji podržava Kremlj, povrijeđen je u maju 2023. godine u eksploziji bombe u automobilu, a njegov vozač je nastradao

URusiji je na doživotnu kaznu zatvora osuđen Aleksandar Permjakov zbog izazivanja eksplozije u kojoj je ranjen pisac Zahar Prilepin.

Ruski pisac, koji podržava Kremlj, povrijeđen je u maju 2023. godine u eksploziji bombe u automobilu, a njegov vozač je nastradao.

Tužioci su naveli da je bombaški napad u oblasti Nižnjeg Novogoroda izveden po nalogu ukrajinskih službi bezbjednosti.

Permjakov je poreklom iz Donbasa gdje se nekada borio na strani tamošnjih separatista koje podržava Rusija, prenijeli su ruski mediji.

Prilepin je veliki podržavalac „specijalne vojne operacije“ kako Kremlj naziva agresiju na Ukrajinu, a takođe je i podržavao pobunjenike na istoku Ukrajine.

Od početka rata u Ukrajini ovo je treća eksplozija na čijoj su meti istaknute osobe koje podržavaju Kremlj.

U avgustu 2022. godine bombom u automobilu je u predgrađu Moskve ubijena Darija Dugina, ćerka uticajnog ruskog političkog teoretičara za koga se govori da je „Putinov mozak“.

Ruske vlasti su optužile Ukrajinu da je iza te eksplozije.

Nakon toga u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu ubijen je popularni vojni bloger Vladlen Tatarski. Zvaničnici su i tada optužili ukrajinske obavještajne službe da su organizovale taj napad.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve