Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Rubrika:

Marković: Sjajan rezultat SEP-a, pokazali da politika može biti pristojna i fer

''Sa dva odbornička mandata nastojaćemo u budućoj gradskoj vlasti da štitimo interese građana i da se borimo za ostvarivanje naših programskih ciljeva''

Predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković izrazio je zadovoljstvo rezultatom ostvarenim na jučerašnjim izborima u Podgorici jer se pokazalo da politika može biti pristojna, fer, i bez diskvalifikacija protivnika.

„Mi smo zadovoljni ovim rezultatom zbog toga što smo pokazali da politika može biti pristojna i fer, da politika u Crnoj Gori uključuje dostojanstvo i poštovanje političkih protivnika i eliminaciju diskvalifikacije njihovih političkih stavova. Sa dva odbornička mandata nastojaćemo u budućoj gradskoj vlasti da štitimo interese građana i da se borimo za ostvarivanje naših programskih ciljeva. A programski ciljevi su red u Podgorici i red u državi Crnoj Gori“, kazao je Marković.

Precizirao je da prije svega misli na više reda, profesionalaca i odgovornosti u gradskoj administraciji i javnim preduzećima.

„Želim da svojim političkim saborcima i čitavoj partijskoj infrastrukturi i mreži, čestitam na ovom sjajnom rezultatu. Ovo je bio naš cilj. Očekivanja su bile i veća, ali da nijesmo bili izloženi negativnoj i isključivoj kampanji protiv nas, ovaj bo rezultat bio bolji. Ovo je naš prvi i veliki korak”, kazao je Marković.

Podsjetio je da je ulazak u gradski parlament Podgorice uspjeh nakon samo tri mjeseca od osnivanja stranke.

„Vjerujem da ćemo možda već na prvim, narednim lokalnim izborima od Budve do Nikšića ovaj naš rezultat popraviti. Siguran sam da ćemo na parlamentarnim izborima biti stranka za respekt. Ne najjača, nego najozbiljnija i najodgovornija stranka u Crnoj Gori“, kazao je Marković.

Govoreći o ukupnom rezultatu izbora predsjednik Stranke evropskog progresa Marković je izdvojio dvije ocjene: prvu, da su građani apstinencijom dali odgovor na pitanje što misle o dosadašnjoj vlasti, i drugu, kako je kazao, da smo imali do sada “neviđenu zloupotrebu javnih resursa u političke svrhe i to od svih stranačkih blokova vlasti”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
30.09.2024-20:21 20:21

Da li čete se u parlametnu Glavnog grada zalagati da Crnogorska pravoslavna crkva, sa Mitropolitom Borisom na čelu, konačno dobije mjesto za izgradnju Saborne Crnogorske crkve i da li ćete se zalagati da se pomogne vjernicma Crnogorske pravoslavne crkve, da uživaju ista vjerska prava i slobode, kao i ostali građani Podgorice? Kao premijer Vlade, tokom 2020 godine, a i ranije,, svu svoju pažnju i to intenzivno usmjerili ste bili, i to vrlo intenzivno, na okupatorsku crkvu srbije, kojoj ste pomogli da stekne moć, kojom je suršila Crnu Goru!