Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Rubrika:

Đukanović: Stvaraju se uslovi za prevazilaženje dubokog političkog jaza koji postoji u Crnoj Gori

U tom kontekstu, kazao je da vjeruje kako smo na dobrom putu imajući u vidu jako zanimljivu i, kako je dodao, tolerantnu predizbornu kampanju

Bivši predsjednik Crne Gore i doskorašnji lider DPS-a, Milo Đukanović danas je u Podgorici nakon glasanja poručio da očekuje da će ovi lokalni izbori potvrditi dostignuti nivo demokratske kulture.

U tom kontekstu, kazao je da vjeruje kako smo na dobrom putu imajući u vidu jako zanimljivu i, kako je dodao, tolerantnu predizbornu kampanju.

„Vjerujem da nakon četvorogodišnjeg iskustva promjene vlasti u Crnoj Gori danas njeno ukupno biračko tijelo može da kompetentnije sudi o kvalitetu ponuda“, ocijenio je Đukanović.

Ukazao je da su izbori u glavnom gradu uvijek zahvalna provjera u odnosu na opšte raspoloženje biračke javnosti na nivou države. „Ovi izbori su i pod dodatnom pažnjom imajući u vidu da je nedavno izabrana nova lokalna uprava u Podgorici veoma brzo izgubila povjerenje, što upućuje na potrebu preispitivanja kvaliteta političke ponude za koju su se građani Podgorice opredijelili prije otprilike dvije godine“, naglasio je Đukanović.

Vjeruje da je ovo dobar trenutak da se, kako kaže, kroz provjeru biračkog raspoloženja glavnog grada sagleda i kakvo je stanje na niovu države.

„Stvaraju se lagano uslovi za prevazilaženje dubokog političkog jaza koji postoji u Crnoj Gori. Stvaraju se uslovi da se Crna Gora snažnije usredsredi na ono što je njen ključni prioritet – nastavak i završetak reformi i ulazak u EU“, poručio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve