Subota, 28 Septembra, 2024
Rubrika:

Koncert violiniste Stefana Milenkovića održan sinoć u Tivtu

Tivatska publika imala je priliku čuti djela Geršvina, Pjacole, rok grupe Queen ali i poznatu filmsku muziku, dok je centralni dio nastupa bilo izvođenje muzičkog projekta Carmina Burana, kompozitora Karla Orfa u aranžmanu Ane Krstajić.

Koncert violiniste Stefana Milenkovića i novosadskog orkestra „Camerata“, održan je sinoć u velikoj sali Centra za kulturu Tivat.

Tivatska publika imala je priliku čuti djela Geršvina, Pjacole, rok grupe Queen ali i poznatu filmsku muziku, dok je centralni dio nastupa bilo izvođenje muzičkog projekta „Carmina Burana“, kompozitora Karla Orfa u aranžmanu Ane Krstajić.

„Ovo je eklektičan, neobičan program čija je okosnica „Carmina Burana“, koja je vrlo bliska originalu, jer je sve bazirano na izvornim sonetima i stihovima iz srednjeg vijeka. Po mom mišljenju ovo je intimna varijanta „Carmine Burane“, rekao je po završetku koncerta violinista Stefan Milenković.

On je govoreći o nastupu i interakciji sa publikom istakao kako nema ništa ljepše i zdravije od toga da kroz umjetnost „dijelimo naša razmišljanja i stvaralaštvo“.

Milenković je istakao da je tokom nastupa u Tivtu premijerno svirao na svom novom isntrumentu, violini koju je izradio poznati londonski proizvođač violina Filip Ajl. Za ovog svjetski priznatog umjetnika slijede nastupi u Trstu i na festivalu u Hrvatskoj u Jastrebarskom.

Koncert Stefana Milenkovića dio je manifestacije Dani Novog Sada u Tivtu i realizovan je u saradnji Grada Novog Sada, Opštine Tivat, novosadskog Kulturnog centra i Centra za kulturu Tivat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve