Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Barselona kažnjena: Bez navijača u Beogradu

UEFA izrekla Barseloni kaznu od 10.000 eura, ali i zabranila katalonskom gigantu da prodaje karte za naredni gostujući meč.

Barselona neće imati navijače u Beogradu 6. novembra u duelu sa Crvenom zvezdom, a UEFA Aleksandra Čeferina je još jednom pokazala dvostruke standarde.

Na stadionu “Luj II” u Kneževini, jedan navijač Blaugrane je istakao transparent na kojem je pisalo “Flick heil” odnosno “Hajl Flik”, što asocira na nacistički pozdrav u vrijeme Adolfa Hitlera i Barselona je opravdano kažnjena.

Međutim, isti aršini ne važe za Crvenu zvezdu, jer njenim navijačima je dozvoljeno da na tribine donesu transparent “Kad se vojska na Kosovo vrati”, da koreografija bude tenk koji je takođe asocijacija na rat.

Navijači Zvezde mogu da skandiraju ratnom zločincu REatku Mladiću, a mogu i da na utakmici Lige šampiona gađaju fudbalera Benfike dok se sprema da izvede korner.

Mnogo je dokaza koji potvrđuju da Aleksandar Čeferin i Zoran Laković sa svojim podčinjenim slugama imaju dvostruke aršine.

Zbog toga je UEFA izrekla kaznu od 10.000 eura, ali i zabranila katalonskom gigantu da prodaje karte za naredni gostujući meč.

“Kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo (CEDB) odlučilo je da naloži izvršenje ranije suspendovane disciplinske mjere koju je izreklo Žalbeno tijelo UEFA 17. aprila 2024. godine zbog rasističkog ponašanja Barseloninih navijača. Barseloni se zabranjuje da prodaje ulaznice gostujućim navijačima za sljedeću utakmicu takmičenja pod okriljem UEFA u skladu sa člankom 26(3) Disciplinskog pravilnika UEFA”, stoji u saopštenju krovne organizacije evropskog fudbala.

Ukoliko se ovako nešto ponovi dobiće suspenziju na godinu dana.

Meč između Zvezde i Barselone odigraće se na stadionu „Rajko Mitić“ 6. novembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve