Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Ukrinform: U Krivom Rogu pogođena policijska stanica; Lavrov pozvao UN da se ne miješaju u ”pseudomirovne inicijative” u vezi sa Ukrajinom

Ruska vojska izvršila je raketni napad na Dnjepar, objavio je načelnik Dnjepropetrovske regionalne vojne uprave Sergej Lisak, a prenosi Ukrinform. Američki predsjednik Džozef Bajden je u Njujorku najavio je da će SAD poslati novi paket pomoći Ukrajini, u vrijednosti od osam milijardi dolara, ali uvesti i nove sankcije Rusije. Reagujući na nastavak američke podrške, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da će pomoć biti iskorišćena na ''najefikasniji način'' u zajedničkom cilju – pobjede nad Rusijom.

Rat u Ukrajini – 947. dan.

Ukrinform: U Krivom Rogu pogođena policijska stanica

Policijska stanica pogođena je u ruskom raketnom napadu u Krivom Rogu i za sada nije poznat tačan broj povrijeđenih, prenosi Ukrinform.

Ukrajinska policija objavila je na Facebooku da ima zarobljenih pod ruševinama.

“Oko 9.15 časova, neprijatelj je pogodio Okružnu policijsku kancelariju, za sada je poznato da ima povrijeđenih”, navedeno je u saopštenju.

U napadu je uništena upravna zgrada, a oštećene su i privatne kuće koje se nalaze u blizini stanice.

Policija i spasioci trenutno se nalaze na mjestu nesreće.

Rumunija: Grupa dronova uočena u našem vazdušnom prostoru kako se kreće ka Ukrajini

Generalni inspektorat za vanredne situacije Rumunije (IGSU) objavio je da je grupa dronova uočena u rumunskom vazdušnom prostoru kako se kreće ka ciljevima u Ukrajini.

Poruka upozorenja RO-ALERT poslata je mještanima okruga Tulče, gdje je grupa dronova i uočena oko dva sata poslije ponoći, prenosi Ađerpres.

“Područja koja Rusija namjerava da napadne nalaze se na teritoriji Ukrajine, ali na maloj udaljenosti od granice sa Rumunijom, pa postoji mogućnost da određeni objekti, nakon odgovora ukrajinske vojske na napad, padnu na rumunsku teritoriju. Još jednom obavještavamo ljude u sjevernom okrugu Tulčea, ali i turiste, da nisu gađani ciljevi ili područja na teritoriji Rumunije”, naveo je IGSU.

IGSU je u poruci stanovništvu apelovao na smirenost, a u slučaju da objekti počnu da padaju iz vazdušnog prostora, mještanima je savjetovano da bi trebalo da se zaštite i odu u skloništa.

Lavrov pozvao UN da se ne miješaju u “pseudomirovne inicijative” u vezi sa Ukrajinom

Lavrov pozvao UN da se ne miješaju u “pseudomirovne inicijative” u vezi sa Ukrajinom

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je generalnog sekretara UN Antonija Guteresa da ne dozvoli da predstavnici te organizacije budu uvučeni u “politizovane pseudomirovne inicijative” po pitanju Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

“Ministar je još jednom istakao važnost striktnog pridržavanja principa nepristrasnosti rukovodstva i svih zaposlenih u Sekretarijatu UN”, navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova poslije sastanka Lavrova i Guteresa, prenosi TAS.

Osim toga, Lavrov i Guteres razgovarali su o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, uključujući situaciju na Bliskom istoku.

“Posebna pažnja posvećena je različitim aspektima saradnje između Rusije i UN. Obje strane su izrazile želju da dodatno ojačaju konstruktivnu interakciju između Rusije i UN”, navedeno je.

U napadu dronova u Odeskoj oblasti troje mrtvih

Tri osobe su poginule, a 11 je povrijeđeno u Odeskoj oblasti u ranim jutarnjim satima u napadu ruskih dronova, objavila regionalna uprava, prenosi Ukrinform.

Ukrinform: Raketni napad na Dnjepar

Ruska vojska izvršila je raketni napad na Dnjepar, objavio je načelnik Dnjepropetrovske regionalne vojne uprave Sergej Lisak, a prenosi Ukrinform.

“Poslije ponoći ruska vojska je izvela raketni napad na Dnjepar. Na teritoriji industrijskog objekta došlo je do požara, koji je ugašen. Niko nije povrijeđen“, rekao je Lisak.

Poginule najmanje tri osobe

Najmanje tri osobe su stradale, a pet ih je povrijeđeno u ruskim napadima na Donjecku oblast, saopštile su ukrajinske regionalne vlasti.

Sa druge strane, Rusija je saopštila da je preuzela kontrolom nad gradom Ukrajinsk u toj oblasti.

Američki predsjednik Džozef Bajden je, u međuvremenu, u Njujorku najavio je da će SAD poslati novi paket pomoći Ukrajini, u vrijednosti od osam milijardi dolara, ali uvesti i nove sankcije Rusije.

Reagujući na nastavak američke podrške, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da će pomoć biti iskorišćena na “najefikasniji način” u zajedničkom cilju – pobjede nad Rusijom.

Iz Kremlja je, istovremeno, saopšteno da tvrdnje Moskve o mogućoj upotrebi nuklearnog oružja predstavljaju upozorenje Zapadu, dok je američki državni sekretar Entoni Blinken ocijenio da su neodgovorne.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je, takođe, rekao da je Rusija ostaje među vodećim učesnicima na svjetskom energetskom tržištu, uprkos značajnim poteškoćama.

Za to vrijeme, potpredsjednik ruske Vlade Aleksandar Novak rekao je da se priprema lista sirovina zabranjenih za izvoz u “neprijateljske” zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve