Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Vučinić: Građani Kotora da glasaju suvereničke partije

''Pobjeda aneksionih političkih snaga na lokalnim izborima u Kotoru, kao i u Podgorici, bio bi uvod u njihovu pobjedu na republičkim, koja bi zapečatila sudbinu Crne Gore kao suverene države''

U ozračju kotorskih izbora, koji su zaklonili državnu političku scenu, najavljeno je da su razgovori između visokih adresa Srbije i Crne Gore o dvojnom državljanstu građana Srbije porijeklom iz Crne Gore, odmakli i primakli se realizaciji. S namjerom da nas uvede u status koji će joj omogućiti zakonitu aneksiju, formalnu ili stvarnu, na način što će više od 200.000 građana Srbije dobit pravo da glasaju na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i odlučuju njenu sudbinu – nesumnjivo, isključivo da li će biti suverena država ili anektirana teritorija, poručio je potpredsjednik Crnogorske evropske partije, Stevo Vučinić.

“Na kotorskim izborima ne odlučuje se o ličnostima koje će upravljati gradom Kotorom nego o sudbini Crne Gore. Pobjeda aneksionih političkih snaga na lokalnim izborima u Kotoru, kao i u Podgorici, bio bi uvod u njihovu pobjedu na republičkim, koja bi zapečatila sudbinu Crne Gore kao suverene države”, poručio je Vučinić.

On je, kako se zaključuje u saopštenju,  članove i simpatizere Crnogorske evropske partije i građane Kotora, pozvao da glasaju suverenističke partije koje se zalažu za crnogorski i evropski Kotor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve