Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Marstijepović Đurđić: Investicija u obrazovanje je ulaganje u budućnost

Prema njenim riječima u Crnoj Gori mladi trebaju da imaju savremeni obrazovni sistem, koji je usaglašen sa evropskim i svjetskim standardima.

CEP će se zalagati za izgradnja Crne Gore u pravcu ravnopravnosti građana, uz puno uvažavanje nacionalnih, vjerskih, etničkih, kulturnih i svakih drugih razlika, poručila je potpredsjednica CEP-a Nada Marstijepović Đurđić.

“Gradićemo evropsku Crnu Goru kao državu razumijevanja, uzajamnog poštovanja i sigurnosti za sve naše građane. Obrazovanje treba da je kvalitetno iz kojeg će se stvarati slobodni ljudi koji imaju jednake mogućnosti, učiće se i Crnogorska istorija. Investicija u obrazovanje je ulaganje u budućnost, mladi i obrazovani kadrovi mogu napraviti društvene promjene i izvesti Crnu Goru iz duboke krize koja nas je zadesila”, kazala je ona.

Prema njenim riječima u Crnoj Gori mladi trebaju da imaju savremeni obrazovni sistem, koji je usaglašen sa evropskim i svjetskim standardima.

“Obrazovni sistem treba da bude otvoren za sve sposobne i obrazovane pojedince i ne smije da bude politizovan preko partijskih kadrova, i tu će se isključivo voditi računa o poštenom radu, toleranciji, razumijevanju, kako bi mlade generacije cijenile i baštinile vrijednosti poštenja. Ono što je najbitnije je spriječiti iseljavanje crnogorskog stanovništva koji odlazi u druge države, iz razloga što im je ugrožena životna egzistencija”, smatra ona.

Dodaje da ekonomske politike moraju biti socijalno odgovorne, težiće novim zakonskim rješenjima koji se moraju poštovati kako bi unaprijedili položaj kompletnog Crnogorskog društva.

“Afirmisanje principa društvene solidarnosti i izgradnja društva jednakih šansi, su najvažnija obaveza CEP. Vratićemo značaj Crnogorskoj kulturi, tradiciji i Crnogorskoj kulturnoj baštini”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve