Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Odbojkaši Budva sjutra gosti Mladosti

Zagrebačka Mladost je prvi mečl u Budvi riješila u svoju korist sa 3:1.

Odbojkaši Budve igraće sjutra u Zagrebu protiv Mladosti revanš utakmicu uvodne runde kvalifikacija za CEV Ligu šampiona.

Mladost je prvi duel u Budvi dobila 3:1.

Tehničar Budve Rastko Milenković kazao je da očekuje još jednu tešku utakmicu, ali i da se nada zlatnom setu.

“Očekuje nas sigurno jedna teška utakmica na njihovom terenu, biće jako zahtjevna jer znamo da moramo da pobijedimo 3:0 ili 3:1, da bi igrali zlatni set za prolaz dalje. Vjerujemo u naš kvalitet i mislimo da možemo da ostvarimo pobjedu koja će nas poslati u sljedeći krug kvalifikacija”, kazao je Milenković.

Crnogorski seniorski reprezentativac u dresu Mladosti, Đorđe Jovović, kazao je da cijeni rivala i individulni kvalitet igrača Budve.

“Očekuje nas jako težak i vjerujem, zanimljiv meč sa Budvom, koja u svojim redovima ima izuzetne pojedince, crnogorske odbojkaške velikane, koji imaju iskustva i znaju da se nose sa ovakvim utakmicama. Mi, sa druge strane, imamo prednost u seriji i prednost domaćeg terena, ali nam to ne dozvoljava se opustimo u bilo kom momentu”, rekao je Jovović.

On je naglasio da će domaćin pokušati da što boljom igrom i agresivnošću izboriti plasman u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jovović je meč u Budvi završio sa 15 poena.

Crnogorski šampion da bi došao do drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona ne smie da izgubi više od seta.

U slučaju pobjede u najviše četiri seta ekipa Miljana Boškovića izborila bi zlatni set u Zagrebu.

Meč u Domu odbojke “Bojan Stranić” počeće u 19 sati, a sudijski par čine Aleksander Sikanjić iz Lihtenštajna i Dobromir Dobrev iz Bugarske.

Budva će, ukoliko eliminiše Mladost, u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Tirola iz Inzbruka i Kapošvarija, čiji je revanš na programu večeras.

Tirol je prvi duel u Mađarskoj dobio 3:0.

U slučaju eliminacije Budva će evropsku priču nastaviti u kvalifikacijama za CEV Eurokup, u kojima ih čeka Valepa, trećeplasirana ekipa šampionata Finske prošle sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve