Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Gardašević: PES vrši diskriminaciju na djelu

Ministar zdravlja bi, prema njenim riječima, trebalo da bude garant jednake dostupnosti zdravstvenih usluga, a ne da omogućava povlašćeni položaj određenoj grupi građana

Zdravstveni sistem mora služiti svim građanima, a ne postati instrument za političku podjelu, ocijenila je kandidatkinja za odbornicu Podgoričke liste (PL) Maja Gardašević u reagovanju na izjavu člana Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Tihomira Dragaša. 

“Povodom nedavne izjave člana Predsjedništva PES-a Tihomira Dragaša da je “PES je od svojih sredstava kupio vaučere i podijelio svojim članovima – jesmo li od svojih sredstava trebali podijeliti DPS ili SEP članovima” i polemika koje su izazvane raspodjelom vaučera za ginekološke preglede, želimo jasno ukazati na ozbiljan problem nejednakog pristupa zdravstvenoj zaštiti, koji je pomenutom situacijom dodatno naglašen”, navela je u reagovanju dostavljenom medijima.

Postavljamo pitanje, kaže ona, da li to znači da žene, članice/simpatizerke drugih partija, “ne zaslužuju preventivne preglede”.

“Da li one treba da čekaju u redovima i do šest mjeseci kako bi došle na red kod državnog ginekologa? Zdravstvena zaštita nije privilegija koja treba biti rezervisana za članove određenih političkih subjekata, već pravo koje mora biti obezbijeđeno svakom građaninu, bez obzira na njihovu političku pripadnost. Takođe, želimo podsjetiti da ove vaučere nije podijelio bilo koji član PES-a, već ministar zdravlja, čija je obaveza da obezbijedi preventivne preglede svim ženama, ravnopravno i bez diskriminacije”, dodala je Gardašević.

Ministar zdravlja bi, prema njenim riječima, trebalo da bude garant jednake dostupnosti zdravstvenih usluga, a ne da omogućava povlašćeni položaj određenoj grupi građana.

“Zdravstveni sistem mora služiti svim građanima, a ne postati instrument za političku podjelu. Zato će Podgorička lista, kao budući akter vlasti, omogućiti da Glavni grad subvencioniše preventivne preglede. Zdravstveni sistem nema političku obojanost i ne smije biti tema podjela na “naše” i “njihove””, poručila je Gardašević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve