Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

SEP: Skandalozno – otvorili kliniku za Psihijatriju koja ne funkcioniše, PES dijeli usluge samo svojim članicama

Zdravstveni sistem nije poligon za političke poene, a zdravlje građana nije oružje za manipulaciju

Ovih dana svjedočimo nezabilježenim i nečuvenim zloupotrebama od strane partije na vlasti, poručuju iz Stranke evropskog progresa.

“Dok PES partijski dijeli zdravstvene usluge isključivo članicama svoje političke organizacije, ostatak građana ostaje zanemaren, čekajući u redovima za osnovnu zdravstvenu njegu. Zdravstveni sistem nije poligon za političke poene, a zdravlje građana nije oružje za manipulaciju. Vrijeme je izbora, a vlast koristi priliku da kroz „vaučere za ginekološke preglede“ zloupotrijebi sistem za ličnu promociju. Da li će svaka građanka Podgorice dobiti ovaj vaučer ili samo one koji su spremne da budu partijske članice PES-a? Zar je zdravlje žena pitanje političke pripadnosti, a ne osnovnog ljudskog prava”, pitaju oni.

Navode i kako je skandalozno bilo otvaranje Psihijatrijske klinike KCCG, koja nije u funkciji.

“Istovremeno, svjedočimo skandaloznom otvaranju Psihijatrijske klinike, koja ni nekoliko dana nakon ceremonijalnog otvaranja nije u funkciji. Klinika za psihijatriju, otvorena samo zbog predizborne kampanje, ostaje neuseljiva, dok pacijenti pate u neadekvatnim uslovima. Ovaj čin govori sve – politička vlast gradi fasade za izbore, dok suštinske potrebe naših sugrađana ostaju zanemarene. Javno pitamo ministra zdravlja, Vojislava Šimuna: gdje je odgovornost za pacijente koji su u požaru bili prisiljeni na premještaj u glavnu zgradu Kliničkog centra? Da li su pacijenti bili samo dio predizbornog marketinga, a ne pravi prioritet ove Vlade”, pitaju.

Stranka evropskog progresa, kako dodaju, oštro osuđuje zloupotrebu zdravstvenog sistema u svrhu predizborne kampanje.”Poručujemo da će se zdravlje svih građana staviti ispred bilo kakve partijske agende. Zdravlje građana nije politička nagrada, i nikome nećemo dozvoliti da ga tako koristi. Podgorica zaslužuje vlast koja će odgovorno raditi za sve građane, a ne koristiti zdravstvenu zaštitu kao sredstvo političke manipulacije”, zaključuju oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve