Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

SEP u Donjoj Gorici: Izbori u Podgorici su prvi korak do promjena na državnom nivou

Duško Marković je kazao da je Stranka evropskog progresa pokazala za kratko vrijeme da se politika može voditi na pristojan način i fer, i da se kampanja ne mora zasnivati na nerealnim obećanjima

Crna Gora je pod sadašnjom neodgovornom vlašću izgubila međunarodni kredibilitet, loša ekonomska politika razara zemlju, donose se odluke suprotne državnim i nacionalnim interesima što mora biti promijenjeno, a prvi korak za to su predstojeći lokalni izbori u Podgorici – poručio je predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković u utorak uveče na stranačkoj tribini u Donjoj Gorici.

Nosilac izborne liste „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa Duško Marković“, Ilija Mugoša predstavio je građanima program Uredimo Podgoricu, koji sadrži niz mjera za saniranje stanja u gradu i za pokretanje razvoja i napretka.

„Čim budemo u prilici riješićemo pitanje enormnog političkog zapošljavanja u gradu, i time dati ključni doprinos profesionalizaciji gradske uprave. Modernim rješenjima staćemo na put divljim deponijama otpada i gužvama. Biće to kraj ukupne nebrige gradske vlasti prema građanima“, poručio je Ilija Mugoša.

U razgovoru s žiteljima ovog dijela grada bilo je riječi o potrebi izmjene Detaljnog urbanističkog plana za taj dio Podgorice, te o svakodnevnim izazovima s kojima se suočavaju građani. Žitelje Donje Gorice, Farmaka i Kokota interesovale su teme poput izuzetne sporosti gradske uprave u odgovorima na podneske građana, problemi saobraćaja i otpada, ali i opšte sigurnosti, te gradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Duško Marković je kazao da je Stranka evropskog progresa pokazala za kratko vrijeme da se politika može voditi na pristojan način i fer, i da se kampanja ne mora zasnivati na nerealnim obećanjima.

„Pokazali smo da politika može biti pristojna, da politika može biti fer, i da politika može biti razumijevanje svoje političke konkurencije. Ja mislim da je to dobar pristup. Mi u ovoj kampanji nijesmo uvrijedili nikoga i kada smo imali razloga za to. Odgovarali smo na pristojan i dostojanstven način, kako nas na to upućuje naša politička platforma. Mi mislimo da Crna Gora uz sve svoje razlike, istorijske razlike, unutrašnje osobenosti, ideološke razlike, koje su takođe u Crnoj Gori izražene, može da živi u skladu, ne tražeći jedni od drugih da misle isto. Jer razlike ne moraju da nas guraju u probleme nego mogu da nas podstiču na uspjeh i progres“, kazao je Duško Marković.

Poručio je da se put ka razvoju Podgorice i očuvanju Crne Gore politički – u pobjedi dobrih ideja, kvalitetnog programa i poštenog odnosa prema ljudima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve