Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Agencija za civilno vazduhoplovstvo domaćin posjete visokog predstavnika ICAO

ACV organizuje i razgovor sa rukovodećim timom najznačajnijih vazduhoplovnih subjekata – Kontrole letenja (SMATSA), Aerodroma Crne Gore (ACG) i nacionalne avio-kompanije To Montenegro, brenda Air Montenegro

Direktor Regionalne kancelarije Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) za Evropu i Sjeverni Atlantik, Nikolas Ralo, u zvaničnoj je posjeti Crnoj Gori 26. i 27. septembra ove godine, saopšteno je iz Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV).

ACV na čelu sa direktorom Ivanom Šćekićem, je domaćin značajne posjete, prve kada je u pitanju ovako visoko rangirani čelnik ICAO, što je i potvrda statusa Crne Gore u globalnom i regionalnom sistemu u ovoj oblasti te ugleda njene vazduhoplovne vlasti na međunarodnom nivou.

“Planirano je da prvi čovjek regionalne kancelarije ICAO razgovara sa ministarkom saobraćaja, Majom Vukićević. Takođe predviđeni i dvodnevni sastanci sa predstavnicima crnogorske vazduhoplovne vlasti o temama od značaja za razvoj vazduhoplovstva. Biće predstavljen rezultat rada Agencije i države, koja je u vrhu zemalja regiona i Evrope po efikasnosti u oblasti primjene međunarodnih standarda i preporučene prakse ICAO”, navodi se u saopštenju.

ACV organizuje i razgovor sa rukovodećim timom najznačajnijih vazduhoplovnih subjekata – Kontrole letenja (SMATSA), Aerodroma Crne Gore (ACG) i nacionalne avio-kompanije To Montenegro, brenda Air Montenegro.

Crna Gora je 13. marta 2007. godine postala punopravna članica ICAO, specijalizovane organizacije Ujedinjenih nacija zadužene za stalni nadzor sprovođenja ciljeva i standarda Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve