Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Krivične prijave zbog nelegalne gradnje u Nikšiću

Naime, kako su pojasnili, službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, su Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv D.Đ. (51) iz Nikšića

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje u opštini Nikšić, tamošnja policija podnijela je krivične prijave protiv D.Đ. (51) i D.L. (65), saopštila je Uprava policije (UP).

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Zapad“, su preduzimajući planske aktivnosti u saradnji sa Urbanističko-građevinskom inspekcijom, na suzbijanju krivičnih djela protiv životne sredine i uređenja prostora, podnijeli krivične prijave protiv dvije osobe “, navedeno je u saopštenju UP.

Naime, kako su pojasnili, službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, su Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv D.Đ. (51) iz Nikšića.

“Zbog sumnje da je izvršila krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje, na način što je kao investitor u mjestu Ozrinići , opština Nikšić, otpočela gradnju objekta početkom jula 2024. godine, bez prethodno podnijete prijave i dokumentacije za građenje iz Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata”, pojasnili su iz policije.

Takođe,navodi se da su policijski službenici Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv D.L. (65) iz Nikšića.

“Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje, tako što je 2023. godine u Grahovu, opština Nikšić, započeo građenje objekta bez prethodno podnijete prijave i dokumentacije za građenje shodno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Zapad“ nastavljaju aktivnosti na suzbijanju i otkrivanju krivičnih djela protiv životne sredine, a koja se odnose na oblast nelegalne gradnje na teritoriji Crne Gore”, kazali su iz policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve