Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Mandiću ne pominji Albance, nećemo da učestvujemo u kreiranju ‘srpskog sveta’, sporazum za nas više ne postoji

Jednom smo pogriješili i vjerovali Vašem potpisu i Vašoj riječi, ali više ne, a mi ćemo naći mehanizme i čekati dan da izbrišemo glas koji smo dali za Vas, odnosno za predsjednika Skupštine, navodi on

Vicepremijer i lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj obratio se danas predsjedniku Skupštine i Nove srpske demokratije Andriji Mandiću.

“Predsjedniče Skupštine Andrija Mandiću, nadam se da je ovo posljednji put da pominjete i vezujete Albance u okviru Vašeg šovinističkog projekta “dvojnog državljanstva” i da je zaista cinično da baš Vi pominjete Albance. Tim prije što već znamo kako “radite” i što smo na djelu vidjeli da Vi ne poštujete ni riječ ni potpis”, naglasio je on.

Albanci, dodaje, imaju svoje predstavnike i oni će znati kako da riješe svoja pitanja i probleme.

“Vi ste posljednji koji možete da ih pomenete. Jednom smo pogriješili i vjerovali Vašem potpisu i Vašoj riječi, ali više ne, a mi ćemo naći mehanizme i čekati dan da izbrišemo glas koji smo dali za Vas, odnosno za predsjednika Skupštine. Zaključno, Vaša ideja dvojnog državljanstvo nije za Albance, već je to projekat “Vašeg sveta” koji je možda za Vas legitiman, ali ne i za nas, pa nemojte miješati Albance u ove planove, mi nećemo da učestvujemo u kreiranju “Srpskog sveta” ali ni imaginarnih drugih i sličnih svijetova na nacionalnoj osnovi”, ističe on.

Promjena strukture stanovništva, kako dodaje Đeljošaj, a što Mandić želi, je takođe protiv međunarodnih konvencija.

“Mi to ni na koji način nećemo podržati. Mi ne destabilizujemo i ne djelujemo na uništavanju evropske budućnosti Crne Gore i protiv međunarodnih normi. Naše političko djelovanje je samo u dogovorenoj programskoj saradnji koju imamo sa premijerom Spajićem, jer već famozni sporazum više za nas ne postoji, a ja ga nikad nijesam prekršio jer poštujem svoj potpis i svoju riječ, tu se razlikujemo”, zaključio je.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
25.09.2024-15:50 15:50

Ako je ovo ISTINA sto izrece Nik Djeljosaj,a vjerujem da jeste,onda si mi Djeljosaj od danas PRI SRCU kao rodjenom Cetinjaninu i Crnogorcu sa 70 i kusur godina starosti koji je srecan da se nadje neko ko ima mu*a da rece u oci istinu toj bagri cetnickoj Mandicu i slicnih njemu,a ima ih bas “u tom sporazumu”nijesu “bolji” od Mandica ni Demokrate,PES,SNP i ostala cetnicka bratija,iskreno se nadam da ce i Ervin Ibrahimovic “otkljucati katanac”sa svojih usta,jer je ovo fukarsko dijelo KOMPLETNOG Svetosavskog bloka iz Vlade i “veceg”dijela Pealamenta,svi redom Vucicevi i SPC podanici.

Mensur
25.09.2024-16:05 16:05

Nista ti i Ibrahimovic Draza bolji nijeste od Mandica niti vise volite CG-Crnogorce od njega ista ste fela zajedno ste u Vladi Trsa vam se utrla znateli u kojoj drzavi zivite i po cemu se zove CG da nije CRNOGORACA kako bi se zvala PIH i vi da cuvate i volite CG ? Nebilo je ako bi ovakvi psihicko poremeceni bolesnici nacionalisticki CG stitili od CRNOGORACA !