Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Živković: Imamo dokaze, na izborima u Podgorici glasaju građani Srbije i lica iz Republike Srpske

Živković je kazao da je u pitanju 3 300 birača iz RS i Srbije, te da imaju imena i prezimena tih ljudi

Predsjednik DPS-a Danijel Živković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da posjeduju dokaze da lica koja ostvaruju svoje biračko pravo u BiH entitetu Republika Srpska i Srbiji imaju pravo glasa i u Podgorici.

“Najkasnije sjutra upoznaćemo tužilastvo i očekujemo najhitniji odgovor. Mi ćemo na izborni dan spriječiti svakog od tih lica da iskoriste svoje biračko pravo koje imaju nelegalno”, naveo je Živković.

On je istakao da prema svim istraživanjima parlamentarna većina nema većinu u Podgorici.

“Imamo informacije da će parlamentarna većina sprovesti beogradski scenario. Pozivamo građane da masovno izađu na izbore i da DPS osvoji pobjedu”, poručio je Živković.

Živković je kazao da je u pitanju 3 300 birača iz RS i Srbije, te da imaju imena i prezimena tih ljudi.

“Ne znamo ko motiviše te birače da dolaze u Crnu Goru, ovo se sve dešavalo i u avgustu 2020. i na izborima u Nikšiću. Nema potrebe da dolaze jer neće ostvariti ono što su naumili. Parlamentarna većina vidi da gubi”, istakao je Živković.

Kako dodaje, “ne možete ostvarivati biračko pravo u tri države”.

Živković smatra da u Podgorici parlamentarna većina nema pobjedu, te da zbog toga privlače ljude sa strane.

“Očekujemo od nadležnih organa ukoliko su elementarno odgovorni da ekspresno sprovedu istragu. Cilj nam je da se izborni dan sprovede uspješno i da se realizuje pobjeda koju imamo”, poručuje Živković.

Govoreći o odbornicima sa Cetinja koji su napustili DPS, te najavili da će formirati poseban, nezavisni odbornički klub, Živković je kazao da svako ima pravo na svoje viđenje i nema posebnih informacija koje bi se mogle dodati.

“Oni koji si krenuli svojim putem želimo im svu sreću. Ja nemam informaciju u vezi tog poteza i razloga zašto su napustili”, naveo je on.

Govoreći o najavi predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića da će staviti u proceduru izmjene Zakona o crnogorskom državljanstvu, Živković poručuje:

“Andrija Mandić i Milan Kneževic žele da redefinišu ono što se dogodilo 2006. Ko god se usudi da se na taj način obračunava sa Crnom Gorom DPS će svim sredstvima štititi ustavni poredak Crne Gore i spriječiti naume Mandića i Kneževića i zvaničnog Beograda”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JovoZ
25.09.2024-15:59 15:59

Nemojte se previše nadati u pravosuđe. Objavite spisak. Kao i u svim drugim opštinama u CG. Vjerujem da imate te spiskove. Da bi im mogli, ne samo na biračkom mjestu, već i na ulici, okrenuti g+++icu.

cetinje
25.09.2024-16:00 16:00

Pa i ne gotovim bas ovog Zivkovica,ali nema razloga da mu ne vjerujemo narode Podgoricki,jer svetosavska elita PES,Demokrate,Snp, posbno oloska druzina uz Mandica i Knezevica,a uz debelu podrsku dijela ANB,dijela Policije(granicni prijelazi i price o van sezoni) i dijela SDT na celu sa Novovicem ,Sukovicem i Soskicem su SPREMNI na sve i svasta protizakonito,tj.na fukarsku rabotu,koji ce sigurno imati objasnjenje “nema tu elemanta za vodjenje istrage-reakcije tuzilastva,jer su svjesni da im se debelo ljuljaju fotelje poslije Podgorickih izbora koji ce biti zamajac za vanredne Parlementarne izbore ikompletnih smjena u SVETOSAVSKOM aparatu Tuzilastva i Policije.