Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Kongres Savjeta Evrope posmatraće lokalne izbore u Podgorici

Na dan izbora u Podgorici će biti raspoređena četiri kongresna tima koji će pratiti izborne procedure na biračkim mjestima

Petočlana delegacija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope obaviće od 26. do 30. septembra posmatračku misiju za lokalne izbore u Podgorici.

Na dan izbora u Podgorici će biti raspoređena četiri kongresna tima koji će pratiti izborne procedure na biračkim mjestima.

Preliminarne zaključke će iznijeti šef delegacije, Randi Mondorf, na konferenciji za novinare u Podgorici 30. septembra u 11 sati.

Pred izborni dan, delegacija, koju predvodi Randi Mondorf iz Danske, će se sastati sa predstavnicima Državne izborne komisije Crne Gore i Opštinske izborne komisije Podgorica, Ministarstva javne uprave, Agencije za sprečavanje korupcije kao i sa predstavnicima političkih partija i kandidatima koji učestvuju na izborima.

“Delegacija će razmijeniti mišljenja sa domaćim posmatračima izbora i lokalnim nevladinim organizacijama, kao i predstavnicima medija”, navodi se u saopštenju.

Kongresnu delegaciju čine: Randi Mondorf, šef delegacije, Danska (R, ILDG); Brioni Rudkin, Ujedinjeno Kraljevstvo (L, SOC/G/PD), Džimi Moloni, Irska, (L, ILDG), Emilian Oprea, Rumunija, (L, EPP/CCE), Kristofer Tamsons, Švedska (R, EPP/CCE), Alenka Verbole, kongresni ekspert za izborna pitanja.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve