Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Vučinić: Na ovim izborima odlučuje se o sudbini Crne Gore

''S namjerom da nas uvede u status koji će joj omogućiti zakonitu aneksiju, formalnu ili stvarnu, na način što će više od 200.000 građana Srbije dobit pravo da glasaju na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i odlučuju njenu sudbinu – ne sumnjam, isključivo da li će biti suverena država ili anektirana teritorija. Zato Srbija podstiče etničke i vjerske razlike u zemlji kako bi svoj regionalni utjecaj osnažila i u međuvremenu osujetila integraciju Crne Gore u EU'', istakao je on.

U ozračju podgoričkih izbora, koji su zaklonili državnu političku scenu, najavljeno je da su razgovori između visokih adresa Srbije i Crne Gore o dvojnom državljanstu građana Srbije porijeklom iz Crne Gore, odmakli i primakli se realizaciji, saopštio je potpredsjednik CEP-a Stevo Vučinić.

„S namjerom da nas uvede u status koji će joj omogućiti zakonitu aneksiju, formalnu ili stvarnu, na način što će više od 200.000 građana Srbije dobit pravo da glasaju na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i odlučuju njenu sudbinu – ne sumnjam, isključivo da li će biti suverena država ili anektirana teritorija. Zato Srbija podstiče etničke i vjerske razlike u zemlji kako bi svoj regionalni utjecaj osnažila i u međuvremenu osujetila integraciju Crne Gore u EU”, istakao je on.

Prema njegovim riječima na društvenim mrežama i kroz medije plasiraju se ekstremno emocionalno nabijeni, uvredljivi sadržaji.

“Internetom se širi rat mržnjom, vrijeđanjem i omalovažavanjem s namjerom raspirivanja međunacionalnih i međuvjerskih sukoba, koji bi mogao da vrhuni i u haos. Za Crnogorce upotrebljavaju uvredljive izraze koji ih povezuju sa zločinačkim organizacijama iz drugoga svjetskoga rata, a Crnu Goru predstavljaju kao švercersku i kriminalnu državu. Optužuju je da je nastala kao posljedica političke elite koja ju je napravila zbog kriminala”, kazao je on.

Dok visoke aktuelne političke adrese, dodaje, delegirane iz Srbije, oblikuju državnu politiku na način koji je štetan za našu zemlju.

“Jer ona traži geopolitičko preuređenje prostora, na način da vrši suverena prava na crnogorskoj teritoriji s namjerom da zemlju organizuju po njenom kulturnom i političkom modelu. To bi za nas bilo neprihvatljivo geopolitičko preuređene prostora, koje se kosi s našim državnim i nacionalnim interesima. Na ovim izborima ne odlučuje se o ličnostima koje će upravljati Glavnim gradom nego sudbini Crne Gore. Pobjeda aneksionih političkih snaga na podgoričkim izborima, bio bi uvod u njihovu pobjedu na republičkim, koja bi zapečatila sudbinu Crne Gore kao suverene države. Mi se zato borimo za opstanak, i pozivamo građane da glasaju broj osam, jer znamo ko smo, Crnogorci nego što smo! Jedini spremni da po svaku cijenu stanu u odbranu domovine! Sve za Crnu Goru, Crnu Goru ni za što”, zaključio je Vučinić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
25.09.2024-11:43 11:43

Zašto onda gospodine Stevo Vučiniču, podpredsjedniče CEP-e, CEP-a, djelovanjem svojih lidera ka Vi naprimjer, pomaže srpskom okupatoru i njenoj vladi j CG, da se onemogući rad Crmnogorske pravoslavne crkve, koju su Crnogrci i Crnogorke izvukli iz Vašeg smrtonosnog stiska? CRNOGORCI I CRNOGORKE NE VJERUJU CEP-i i nikad neće vjerovati da, bilo što dobro može CEP-a uradit za Crnogorce i Crnogorke!