Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Uhapšen državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Sekulić: Pijan izazvao udes službenim automobilom, podnio ostavku na sve funkcije

Kako navode iz policije u saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva vozila kojima su upravljali A.S. (46) i I.R. (29), koji je prijavio nezgodu.

Podgorička policija uhapsila je danas A.S. (46) jer je vozio u alkoholisanom stanju i izazvao saobraćajnu nezgodu, saopštili su iz Uprave policije. Kako se ispostavilo, riječ je o državnom sekretaru Ministarstva zdravlja Aleksandru Sekuliću.

 Sekulić je kažnjen u Sudu za prekršaje novčanom globom od 800 eura.

“Danas se u Podgorici, oko 13:00 časova, u ulici II crnogorskog bataljona dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovali: A.S.(46) i I.R.(29), koji je prijavio nezgodu”, kazali su iz policije.

”Izlaskom na lice mjesta saobraćajne nezgode, prilikom alkotestiranja vozača, utvrđeno je da je A.S. vozilom upravljao sa 1,76 g/kg alkohola u organizmu, zbog čega je u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima uhapšen i biće priveden nadležnom sudiji za prekršaje u Podgorici”, saopšteno je iz policije.

Odlučio da podnese ostavku na sve funkcije

On je večeras sve priznao i izrazio kajanje zbog toga što je ranije danas pijan vozio službeni automobil i izazvao udes. Odlučio je da podnese ostavku na sve funkcije koje obavlja.

”Danas sam, nažalost, bio učesnik saobraćajnog udesa u kojem sam bio krivac. Na svu sreću, u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena manja materijalna šteta. Ono što me posebno pogađa jeste činjenica da sam u tom trenutku bio pod dejstvom alkohola, što je potpuno neprihvatljivo, naročito za nekoga ko obavlja javne funkcije i ima obavezu da služi kao primjer odgovornog ponašanja”, istakao je Sekulić na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je dodao da ovim putem želi da se iskreno izvinim svim građanima Crne Gore, kolegama, prijateljima i porodici.

“Duboko žalim zbog ovog trenutka slabosti i neodgovornosti. Potpuno sam svjestan ozbiljnosti svojih postupaka i posljedica koje oni nose, i zato sam odlučio da preuzmem punu odgovornost. Kao državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, kao i član Predsjedništva Demokratske narodne partije, svjestan sam da se od mene očekuje najviši stepen odgovornosti, dostojanstva i poštovanja prema građanima i institucijama koje predstavljam. Zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku na sve funkcije koje obavljam”, napisao je Sekulić na Fejsbuku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
osvezilo
24.09.2024-22:08 22:08

aaaj qq pipuneee

06-pjan-ko-litija