Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

Leković: Nakon novog skandala kompletan barski opštinski vrh treba da podnese ostavke

Prema njegovim riječima, ovi funkcioneri, umjesto da predvode transparentnu i odgovornu upravu, pokazuju jasne znakove zloupotrebe javnog novca i privilegija na pozicijama moći

Vijest da su barski opštinski funkcioneri naplatili čak 159.000 eura na ime neiskorišćenih godišnjih odmora predstavlja svojevrsan skandal i sramotu za cijelu opštinsku vlast, kazao je odbornik Demokrata u SO Bar i poslanik Momčilo Leković.

“Ova cifra je drastičan primjer nemara prema javnim sredstvima i pokazuje koliko su barski opštinski funkcioneri, uključujući bivšeg i aktuelnog predsjednika Opštine, zapravo daleko od stvarnih problema i potreba građana, a koliko brižno i posvećeno vode računa o sebi i svojim potrebama. Posebno je neprihvatljivo to što je aktuelni predsjednik Opštine Bar naplatio 3.082 eura za neiskorišćeni godišnji odmor, što ukazuje na potpuni nedostatak osjećaja odgovornosti prema funkciji koju obavlja”, naveo je Leković.

Prema njegovim riječima, ovi funkcioneri, umjesto da predvode transparentnu i odgovornu upravu, pokazuju jasne znakove zloupotrebe javnog novca i privilegija na pozicijama moći.

“Građani Bara zaslužuju da znaju kako je došlo do toga da upravo jutros, prvi čovjek barske opštine u barskom Osnovnom sudu ima zakazano suđenje u kojem je on tužilac, a Opština Bar kojom on rukovodi, tužena strana? U trenutku kada se lokalne zajednice suočavaju s brojnim izazovima, od ekonomske krize do loših infrastrukturnih uslova, ovakvo rasipanje novca je ne samo moralno neprihvatljivo, već i krajnje neodgovorno, pa i da se radi o jednom jedinom euru, a ne 159 hiljada. Zbog toga sam mišljenja da cijeli opštinski vrh treba hitno da podnese ostavke. Umjesto da upravljaju gradom u interesu građana, očigledno su stavili svoje lične interese ispred javnog dobra”, rekao je Leković.

Kako je dodao, “barski opštinski funkcioneri su očigledno zaboravili osnovne principe koje bi svaka lokalna vlast trebala poštovati, a to je rad u korist zajednice, a ne lična korist”.

“Ovo je jasna poruka da su potrebne korjenite promjene u opštinskoj upravi, jer građani Bara zaslužuju odgovorne, a ne sebične vođe”, zaključio je Leković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve