Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

Popović: Glavni cilj djelovanja Evropskog saveza je da sve radi u interesu građana

''Vratićemo privilegiju Kotoranima, to će biti naš glavni zadatak, mediteranski grad, kulturna baština i rasadnik talenta. Sve što budemo radili prvo će morati zadovoljiti pitanje da li je to u interesu građana, naše opštine i da doprinosi kvalitetu života'', rekla je Popović

Nema brige onih koji rukovode našim gradom za svoje Kotorane i mi ćemo to promijeniti, a vi ćete nam dati šansu za to, svojim glasom dopustite da program sprovedemo u djelo, da realizujemo naš projekat koji rješava saobraćajne gužve u gradu, dopustite nam da vam pokažemo kako se brine o Kotoru, poručio je nosilac liste „Evropski SAVEZ (SD, SDP, LP i građani)-Zasjat će Kotor!“, Miloš Čelanović.

On je kazao da je Kotor grad socijaldemokratije i liberalne misli.

„Pred vama stojimo ujedinjeni sa idejama, snagom i energijom da mijenjamo nešto u našem gradu“, dodao je Čelanović, a saopšteno je iz Evropskog saveza.

Čelanović je naglasio da je mnogo problema u Kotoru te da su dosadašnje vlasti pokazale da nemaju namjeru da ih rješavaju.

„Problema ima i to ne mali broj, izmijenjale su se vlasti u našem gradu, obećanja, razne političke kombinatorike, bilo je tu svega i svačega, neki bi rekli i političke korupcije, ali bez nekih valjanih rezultata. I dalje tavorimo u saobraćajnim gužvama i dalje je Kotor prljav grad i dalje nemamo ni jedan jedini hotel na najatraktivnijim lokacijama u našem gradu“, kazao je Čelanović.

On je Kotoranke i Kotorane povzao da na izborima u nedjelju, daju glas Evropskom savezu, koji će pokazati kako se na pravi način brine o Kotoru.

„Mi ćemo svi zajedno, saveznički, kolektivno, dati sve od sebe da Kotor vodimo onako kako on zaslužuje. Ne smijemo propustiti da Kotor vratimo sebi i da zasja Kotor“, rekao je Čelanović.

Kandidatkinja na listi Tanja Popović osvrćući se na početke obrazovanja u Kotoru, kazala da su obavezi kulturnoj i istorijskoj, da djeci i omladini pruže najbolje, da svi talenti našega grada dobiju mogućnost da se obrazuju, žive, da se nadogađuju u evropskom stilu.

„Evropski savez će podržati svu djecu. Poseban akcenat dati nadarenoj jer smo svjesni koliko talenata imamo u nauci, muzici i sportu. Ne smiju se zaboraviti ni djeca sa teškoćama u razvoju njima se tek mora priuštiti jedan dostojan, edukativni i afirmativni život. Djeca su oslonac društva i Evropski savez će ulaganjem i brigom o djeci stvarati pozitivno, obrazovano, empatično i kulturno društvo. Zalagaćemo se da prestanemo živjeti u trci sa brojevima, brojevima turista, kruzera, noćenja, okrećemo se kvalitetu života, okrećemo se prema onome čemu ćemo se ponositi“, navela je Popović.

Ona je istakla da je glavni cilj djelovanja Evropskog saveza da sve radi u interesu građana.

„Vratićemo privilegiju Kotoranima, to će biti naš glavni zadatak, mediteranski grad, kulturna baština i rasadnik talenta. Sve što budemo radili prvo će morati zadovoljiti pitanje da li je to u interesu građana, naše opštine i da doprinosi kvalitetu života“, rekla je Popović.

Kandidat na listi Mladen Živković govorio je da među konstituentima Evropskog saveza vlada saglasje oko osnovnih državnih pitanja te da je to ono što listu na kojoj se nalazi čini superiornom u odnosu na ostale.

On se, kako se dodaje, dotakao i načina funkcionisanja vlasti na državnom nivou, koja se odražava i na lokalne sredine.

„Kada pričamo o lokalnom nivou slušamo od njih kako će povratiti povjerenje u instituciji, povjerenje u institucije se vraća tako što se institucije poštuju o njihovim odlukama se ne priča i mogu se pitati kakvu im vrstu podrške političari mogu pružiti. U institucijama bi trebalo da sjede stručni ljudi“, rekao je Živković.

Predsjednik OO LP Kotor Vido Drašković osvrnuo se na političku situaciju u državi i značaj koji ovi lokalni izbori imaju u vezi sa tim.

„Ovi lokalni izbori održavaju se u vrijeme kada je sudbina Crne Gore neizvjesna, kao što je upitan njen put u Evropsku uniju. Sve zahvaljujući političkom brlogu u koji nas je uvela ova klaronacionalistička vlast, na čelu sa Mandićem i Spajićem, to je vlast koju finansiraju građani Crne Gore, a ona služi drugoj državi protiv svoje države“, kazao je Drašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve