Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

Mugoša: Opasne raskrsnice, parkiranje na ulicama, jezero nasred puta – saobraćaj moramo hitno dovesti u red

Mugoša je dodao kako uz uređene saobraćaja u gradu, se mora brinuti i o onom što je dosadašnja vlast zanemarivala, a to je obnova i održavanje lokalnih puteva u prigradskim naseljima i ruralnim područjima uz Glavni grad

Nosilac Izborne liste Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković, Ilija Mugoša,  provezao se pred kamerama ulicama Podgorice svjedočeći iz prve ruke o katastrofalnom stanju gradskih saobraćajnica i neophodnosti hitnog sprovođenja mjera rješavanja problema koji ugrožavaju učesnike u saobraćaju, saopštili su iz ove partije.

„Ovo je jedno od najproblematičnijih ukrštanja. Ovdje moramo staviti kružni tok zbog ljudi koji se ovdje kreću polukružno i dovode u opasnost sve učesnike u saobraćaju“, prokomentarisao je Mugoša nepropisna polukružna okretanja u Bulevaru Josipa Broza Tita kod supermarketa Voli.

Vožnja bulevarima Veljka Vlahovića i Pera Ćetkovića, Moskovskom i brojnim drugim ulicama opterećenim gustim saobraćajem potvrdila je, kako su kazali iz SEP-a, neophodnost hitnih mjera iz  Programa Uredimo Podgoricu.

„Saobraćaj koji je trenutno jedan od najvećih problema Glavnog grada riješićemo kroz tri glavna smjera: prvo moramo uvesti savremena saobraćajna rješenja poput pametnih semafora, adekvatnih kružnih tokova i signalizacije za rasterećivanje saobraćaja u centru grada, a zatim i izgraditi parkirališta, kako u centru, tako i u kvartovima gdje je potrebno da omogućimo građanima alternativu parkiranja na ulicama i zagušivanje prometa“, poručio je nosilac liste Stranke evropskog progresa.

On je dodao kako uz uređene saobraćaja u gradu, se mora brinuti i o onom što je dosadašnja vlast zanemarivala, a to je obnova i održavanje lokalnih puteva u prigradskim naseljima i ruralnim područjima uz Glavni grad.

“Uz uređenje saobraćajnica, moramo ostvariti dugoročni, strateški cilj svakog evropskog grada, a to je smanjenje saobraćajnog opterećenja gradskog centra. To ćemo uraditi obezbjeđivanjem kvalitetnog, pouzdanog i tačnog gradskog javnog prevoza, besplatnog za penzionere i socijalno ugrožene grupe, te na taj način motivisati građane da češće svakodnevno koriste klimatizovane i čiste autobuse koji pružaju adekvatnu alternativu vožnji autom”, zaključio je Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve