Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Narodni muzej obilježava Dane evropske baštine

Radionica će se održati u Umjetničkom muzeju u Vladinom domu u 11 časova

Narodni muzej Crne Gore, u četvrtak 26. septembra, organizuje radionicu pod nazivom “Host a Map Workshop with Local Library”, povodom obilježavanja Dana evropske baštine.

Radionica će se održati u Umjetničkom muzeju u Vladinom domu u 11 časova.

Cilj radionice je podsticanje interakcije između građana i stručnjaka u oblasti zaštite kulturnog nasljeđa, s posebnim osvrtom na izazove koje donosi moderno doba. U vremenu brzih urbanizacija i modernizacija, očuvanje kulturnog nasljeđa postaje prioritet, a u tom kontekstu, vizualizacija urbanog razvoja grada kroz istorijske mape pruža moćan alat za razumijevanje značaja kulturnih ruta i mreža.

Projekat ima za cilj istraživanje načina na koji mape, kroz prikaz evolucije grada, mogu pomoći u očuvanju kulturnih vrijednosti. Vizualizacija ovog razvoja omogućava bolje razumijevanje prošlih tokova i značajnih tačaka, čime se doprinosi kreiranju i održavanju kulturnih ruta koje povezuju prošlost sa sadašnjošću.

Narodni muzej poziva zainteresovane građane da prisustvuju radionici na kojoj će se istražiti mogućnost korišćenja istorijskih mapa kao sredstva za zaštitu i promociju kulturne baštine.

Na radionici će učestvovati stručnjak iz oblasti arhitekture i urbanizma, diplomirani inženjer arhitekture Marija Mrvaljević i stručnjak iz oblasti kulturne baštine, diplomirani inženjer arhitekture Mirjana Lubarda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve