Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Medojević: Koliko političari na vlasti pomažu građanima koji su socijalno ugroženi pokazuju njihova djela godinama unazad

Medojević je kazala da se veliki novac troši pred svake izbore

Dana 29. septembra održavaju se lokalni izbori, pa tako i izbori za gradonačelnika. Od velike važnosti bi mogli biti ovi izbori običnim građanima sa svojim svakodnevnim egzistencijalnim problemima, kada bi mogli vjerovati da će obećanja data pred izbore biti ispunjena, a u suprotnom da će snositi odgovornost odnosno odmah podnijeti ostavku, saopštila je predsjednica Banke hrane Marina Medojević.

Ona je kazala da se veliki novac troši pred svake izbore.

“Ta sredstva za kampanju stranaka plaćaju sami građani. Paradoks je da za elementarne ljudske potrebe građana ( hrana, kirija, užina u školi, ..) novca nema ali za političke partije, ne može da fali. Koliko političari na vlasti pomažu građanima koji su socijalno ugroženi, kolika je socijalna pomoć, koji su uslovi da se ona ostvari, pokazuju njihova djela godinama unazad”, navela je Medojević.

Prema njenim riječima, većina običnih ljudi bježi od haosa u kojem smo, te svoje nezadovoljstvo iskazuje neizlaskom na izbore.

“Međutim, upravo takva situacija beznađa i apatije ponajviše ide na ruku upravo onima koji su ostvarili određene interese i zauzeli pozicije. U narodu važi izreka “sit gladnome ne vjeruje” jer su političari na vlasti siti, a narod koji ih hrani je gladan. Ukoliko ne znaju pronaći način da nahrane gladnie, preciznije ne žele, mogu da pokažu barem određenu dozu poštovanja prema onima ko ih hrani i čuju šta predlažu odgovorni pojedinci i NVO, da ne bude gladnih i obespravljenih u našoj državi. Banka hrane Crne Gore i kuvar Žarko su sa ručkom pomogli četrdeset porodica kojima ovaj obrok mnogo znači”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve