Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

NVO Asocijacija Spektra: Neđelja ponosa otvorena Prajd kafeom pod nazivom ”Đe su naša prava?”

Dodaju da su ljudska prava u Crnoj Gori generalno ugrožena i sve češće zanemarivana

Povorci ponosa i ove godine prethodi Neđelja ponosa koja je danas zvanično otvorena Prajd kafeom, saopšteno je iz NVO Asocijacija Spektra.

Sa zvaničnog otvaranja organizatori poručuju da sloganom ,,Đe su naša prava?” pozivaju sve građanke i građane Crne Gore da postave sebi ovo pitanje, podsjećajući na brojne probleme sa kojima se LGBTIQ+ zajednica susreće. Dodaju da su ljudska prava u Crnoj Gori generalno ugrožena i sve češće zanemarivana.

“Prajd kafe je posvećen diskusiji o pravima LGBTIQ+ osoba i rodnoj ravnopravnosti, temama od suštinskog značaja za postizanje inkluzivnog i pravednog društva koje počiva na jednakosti,
toleranciji i solidarnosti. U neformalnoj atmosferi, pripradnici/e civilnog društva, građanski/e aktivisti/kinje i predstavnici/e političkih partija kroz otvoreni dijalog produbili su razgovor o
izazovima s kojima se LGBTIQ+ osobe suočavaju i o njihovim potencijalnim rješenjima”, saopšteno je iz NVO Asocijacija Spektra.

Ovaj događaj sprovele su Asocijacija Spektra i Crnogorska LGBTIQ asocijacija Kvir Montenegro, uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava kroz projekat „Pravo na samoodređenje osnov demokratije”, u sklopu 12. Montenegro Prajda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve