Ponedjeljak, 23 Septembra, 2024
Rubrika:

Demokrate Markoviću: Umjesto da nam se izvini, priziva povratak na staro

Marković je ranije danas u izjavi koju je dostavio medijima ocijenio da ''ozbiljna iskušenja stoje pred pripadnicima našeg bezbjednosnog sektora u cjelini''

Čovjek koji je među građanima prepoznat kao ,,crna kutija” i neko ko čuva najmračnije tajne bivšeg režima, danas, umjesto da nam se izvini za sve što je uradio, priziva povratak na staro, u najgore vrijeme divljanja organizovanih kriminalnih grupa, za čije razvijanje u mandatu njegove Vlade je najzaslužniji, poručili su iz Demokratske Crne Gore (DCG) u reagovanju na navode lidera Stranke evropskog progresa (SEP) Duška Makovića.

Marković je ranije danas u izjavi koju je dostavio medijima ocijenio da “ozbiljna iskušenja stoje pred pripadnicima našeg bezbjednosnog sektora u cjelini”.

“O sektoru bezbjednosti govori čovjek koji je predložio i izabrao Dejana Perunbičića za direktora ANB, sada već optuženog da je nezakonito pratio, prisluškivao, snimao i fotografisao lidere opozicionih političkih subjekata, crkvene velikodostojnike, novinare i civilne aktiviste. Čovjek koji je kao predsjednik Vlade Crne Gore službe bezbjednosti pretvorio u osnivače i administratore sramotnog portala zvanog Udar me, koji je služio za diskreditaciju svakog ko se suprostavi Vladi čije je bio predsjednik i njegovoj partiji čiji je bio zamjenik”, navele su Demokrate u reagovanju.

Osvrnuli su se na imenovanja za vrijeme mandata Markovića.

“Čovjek koji je za direktora Uprave policije birao Veselina Veljovića, optuženog za dva krivična djela krijumčarenja, za zloupotrebu službenog položaja, za pranje novca i članstvo u kriminalnim organizacijama. Čovjek koji je za šefa Sektora za borbu protiv kriminala birao Zorana Lazovića, sada već optuženog za izvršenje najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, koji je , prema optužbama SDT, sa svojim sinom izvršavao naloge zloglasnog kavačkog kriminalnog klana. Čovjek koji je dozvolio da mu šefovi bezbjednosnog sektora i njegovi kadrovi od najvećeg povjerenja, u ovu zemlju puste regionalne kasape Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, promovišući ih na pres konferencijama kao prijatelje i patriote ove zemlje”, navele su Demokrate.

Čovjek za čiji mandatni period je, prema njihovim riječima, privatni račun “Ljuba Milovića, visokog policijskog funkcionera narastao na 48 miliona eura”, dok se on pravio, kažu, “da ništa ne vidi i ne čuje”.

“Čovjek po čijem nalogu su prebijani i hapšeni funkocioneri opozicije u brutalnom nasilničkom pokušaju preuzimanja vlasti u Budvi. Dobro se sjećamo i njegove prijetnje da će država riješiti Budvu za 15 minuta. I na kraju čovjek u čijem četvorogorišnjem mandartni periodu je u ubijeno 93 građanina Crne Gore, a u obračunu kriminalnih klanova – 42, dok je slučajno ubijenih u tim obračunima bilo šest”, dodale su Demokrate.

Postavlja se pitanje, smatraju Demokrate, iz čega Vi gospodine Markoviću “crpite smjelost da se po pitanju borbe protiv kriminala čak i oglasite”?

“Sektora kog ste vi zgazili i bacili pod noge evropskog narko kartela kome ste podanički služili, ne mareći za sudbinu crnogorske omladine. Dok su vaši prijatelji iz mafijaških krugova gradili imperije, crnogorska omladina je gubila živote na ulicama preplavljenim kriminalom. No pasaran, Markoviću”, zaključile su Demokrate u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
23.09.2024-16:43 16:43

A cus Demokrate,da se vama neko “izvini”vama popisanima i posranima olosima i nistavilima bez izuzetka u vrhu Partije “oprosti'Zdenci od Postojna(slo) sa kim si,takvi si,au fiderzen.