Ponedjeljak, 23 Septembra, 2024
Rubrika:

ALEKSA BEČIĆ – gnojni čir na dupetu ”srpskog sveta”

Nakon što je predsjedavao sjednicom Vlade na kojoj je data saglasnost za izgradnju spomenika Radoviću u Beranama, Bečić je dokazao da je samo politički čir na dupetu ''srpskog sveta'', koji ispušta gnoj velikosrpstva kad god je to potrebno beogradskoj kakistokratiji.

Piše: Balša Knežević

Ako je iko imao dileme da je foteljaš, politički beskičmenjak i reprezent salonskog neočetništva Aleksa Ljaljo Bečić postao ”džoker” srpskog sveta u Crnoj Gori, te dileme su otklonjene nakon što je vlada u četvrtak dala saglasnost da se podigne spomenik osvjedočenom mrzitelju Crne Gore i Crnogoraca Amfilohiju Radoviću.

Sjednicom na kojoj je donijeta ova blago rečeno, kontroverzna odluka, predsjedavao je potpredsjednik Vlade Bečić, koji se nakon sramne odluke uskurčio kako mu je ”bila čast da predsjedava sjednicom Vlade, na kojoj je data saglasnost za izgradnju spomenika”.

Mnogobrojne zločine Amfilohija koji nije priznavao Crnogorce kao narod i koji je za muslimane govorio da su ”lažni ljudi sa lažnom vjerom”, već smo pobrojali. Sama činjenica da Bečić glorifikuje svoj sramni čin i veliča ovakvo kontroverzno lice čiji je glavni cilj bio širenje velikosrpske hegemonije u Crnoj Gori, govori da su maske potpuno pale i da se ovaj salonski četničić i zvanično po političkim svjetonazorima više ne razlikuje od Mandića, Kneževića, Šešelja, Vučića, Rakovića…

Uvijek spreman da odigra za ”srpsku stvar”

Nakon što je predsjedavao sjednicom Vlade na kojoj je data saglasnost za izgradnju spomenika Radoviću u Beranama, Bečić je dokazao da je samo politički gnojni čir na dupetu ”srpskog sveta”, koji ispušta gnoj velikosrpstva kad god je to potrebno beogradskoj kakistokratiji.

Ljaljo iznad Amfilohijevog leša: Tuguje za čovjekom koji ga je doveo na vlast

U istoriji veleizdaje i beščašća ostaće zapisano da je Bečić predsjedavao sjednicom Skupštine kada je u noći između 28. i 29. decembra 2020. godine, potvrđena vlast SPC u Crnoj Gori.

Taj datom poznat je kao “nova podgorička skupština”, jer je tada parlament kojim je predsjedavao Bečić usvojio izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti donesene po nalogu svetosavske sekte, čime je legalizovana pljačka crnogorskih svetinja i njihovo prepisivanje na okupatorsku parapolitičku, subverzivnu, pseudoreligijsku tvorevinu.

Bečić je za ”srpski svet” odigrao i u oktobru prošle godine kada je formirana aktuelna vlada. Ljaljo – politička ameba, imala je ključnu ulogu u Vučićevom planu infiltracije ostataka neočetničkog DF-a u strukture vlasti. Jer Bečić je tokom pregovora bio izričit da ne želi vladu u kojoj će biti Mehmet Zenka, pod izgovorom da je on neko ko je sarađivao sa DPS-om, iako mu je tadašnji mandatar Milojko Spajić to predlagao.

Sankcije Hrvatske

Da su Bečić i njegove Demokrate pritajeni neočetnici u službi projekta ”srpski svet”, dobili smo potvrdu i iz Hrvatske, koja je u julu proglasila Andriju Mandića, Milana Kneževića i Bečića nepoželjnima u ovoj zemlji.

To što se salonski neočetnik iz redova Demokrata našao u društvu sa osvjedočenim Vučićevom poltronima koji se javno zalažu za vraćanje Crne Gore pod okrilje Beograda, ne čudi, a objašnjenje je dao hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman.

Gordan Grlić Radman: Hrvatska provalila Bečića

Komentarišući reakciju Bečića na odluku Hrvatske, ministar Grlić Radman kazao je da su „iz njegove stranke ministar koji je uskratio mogućnost posjete hrvatskom školskom brodu u Tivtu i gradonačelnik koji je promijenio ime bazenu u Kotoru. (To je) stranka koja predlaže nazive ulice u Beranama po Ratku Mladiću, a u Podgorici po Pavlu Bulatoviću“.

Podsjetimo, kotorske vlasti na čelu sa Bečićevim partijskim kolegom Vladimirom Jokićem odlučile su da bazen nazovu po pokojnom nekadašnjem vaterpolisti Zoranu Gopčeviću, koji je 1991. godine bio jedan od zapovjednika straže u zloglasnom Logoru Morinj u Boki Kotorskoj. Upravo se Bečićev ministar Dragan Krapović, koji je dok je bio predsjednik opštine Budva prisustvovao proslavi 100 godina sramne podgoričke skupštine, bunio što je uopšte postavljana spomen ploča u logoru Morinj. O brljotinama lokalnih funkcionera Demokrata, već smo pisali.

Ucijenjen od BIA?

Bečića je njegov otvoreni rad za ”srpsku stvar” doveo na listu nepoželjnih u Hrvatskoj, a kada uzmemo u obzir da je to članica EU i da ovako bitne političke odluke donosi u dogovoru sa Briselom, onda je jasno da je Bečić na crnoj listi Evropske unije.

S obzirom da ipak nema toliko kapaciteta niti hrabrosti da ide protiv evropske politike u koju se zvanično kune, postoje spekulacije da je nepopularni Ljaljo, ucijenjen od strane srpske BIA-e da bude ”dožoker” ”srpskog sveta”. Kada je u pitanju predmet eventualne ucjene, na relaciji Bečić-BIA-Vučić, o tome se spekuliše još od juna 2021. godine.

Aleksandar Vučić; Aleksa Bečić i Dragan J. Vučićević: ”Džakuzi Aleksis” u ’’koktelu ljubavi’’

Nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici u junu 2021. godine u Skupštini Crne Gore, na meti srpske propagande našao se i Bečić, kao tadašnji predsjednik Skupštine.

Bečić i Demokrate danima su prolazile kroz medijskog ”toplog zeca” koji su nad njima sprovodili beogradski tabloidi, a u moru medijskih izliva mržnje isticao se omiljeni propagandista Aleksandra Vučića, glavni i odgovorni urednika Informera Dragan J. Vučićević.

U jednoj od objava na svom Tviter nalogu Vučićević je napisao:

”Javljaju iz Podgorice, Bečić Aleksa je u velikoj frci. Neko mu javio da ima neki snimak, a na snimku, kako kažu, on i njegov partner uvežbavaju đakuzi-gimnastiku negde u nekom luks apartmanu u ‘genocidnom’ Beogradu”, napisao je Vučićević u jednoj od objava na Tviteru, a opširnije o tom slučaju možete čitati na OVOM LINKU.

Prelomio za ”srpsku stvar”

Ostaje nejasno da li je nakon Vučićevićevih javnih ucjena Bečić prelomio za ”srpsku stvar”, ali je jasno da je postao pion u rukama beogradske kakistokratije u izgradnji ”sprskog sveta”.

Takođe je postalo očigledno svima koji žele da vide da Demokrate na čelu sa Bečićem već godinama predstavljaju najlicemjerniju partiju salonskih velikosrba koji se sve teže kriju iza napamet naučenih fraza i floskula o evropskim integracijama.

Epizoda sa osvjedočenim sijačem mržnje, ratnohuškačem i pionirom posrbljavanja Crne Gore Amfilohijem Radovićem, samo dodatno učvršćuje ovu tvrdnju.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
23.09.2024-14:49 14:49

… kod dosta građana on nije mogao da se sakrije ; ni oko obrazovanja ,ni politickog angazmana,ni privatnog ,ni vjerskog opredjeljenja …Bio je odbornik u opsinskom parl.PGcca5,6 god./kao predst.SNP i kao samostalni…/ rekli bi Podgoričani samo glupi ne vide “dokle može dobačiti…” podmukao, nerečit i zatucan…jednom riječju dogurao do neslucenih politickih visina ,poltronizmom SPC i tzv.”oslobodiocima” Demokrate su najpodmuklija partija /za CG/ i ovi izbori ce pokazati koliko ce se “posrećiti” ta nesrecna koalicija sa njima …

BobZeković
23.09.2024-14:54 14:54

Bečić je unikat za gađenje, koji je u svojoj kratko, nasilničkoj političkoj aktivnossti nanio ogromnu štetu i zlo Crnogorskom narodu, posebno Crnogorcima i Crnogorkama. Ali za stravične zločine koji se sada čine od strane srpskog okupatora i njihovijeh plaćenih sluga u CG, odgovorni su i podjednako odvratni kompletne srpske partije u Crnoj Gori!

cetinje
23.09.2024-16:35 16:35
Reply to  BobZeković

Pravu definicuju za Ljalja Becica plagijatora mag.rada i podguzne muce SPC(kako sam rece plagijat je samo 30-40%) imao ovo govno podrepna muva Vucica Dragan J. Vucicevic koji puzdano tvrdi i DRZI Ljalja u sake da je “topli brat -guzarant”zalud su ga na brzinu ozenili,ne pomaze,a patnja Bodanovica za Ljaljom je ogromna,jadan on ,osusi se od jada.

Nikac
23.09.2024-15:30 15:30

I pored saznanja da je Bečić jedno
ništavilo i sluga crkve Srbije, njega
je ipak ministar Hrvatske Radman
Grlić prepoznao kao političku
prostitutku vezane za najviše interese
okupatorske sekte crkve Srbije
u Crnoj Gori.
Zato se i zahvaljujem gosp. ministru.

cetinje
23.09.2024-16:30 16:30

Gospodine Knezevicu iz 1/1 sve tacno i argumentovano za sve izneseno u vasem tekstu,samo bih “dodao”a iz pouzdanih izvora kada je Risto Sotona lezao u kovcegu na trenutak su ga okrenuli potrbuske tako da ga je “elita”oko njega cjelivala u “obraz”pozadi,posbno Ljljo of Balabane i balonja Zrdavinjo boca nesoj i nikogovina,a bilo ih je jos sa tom “zeljom”nego je Risto “zamirisao”taman kao okruzenje.