Nedjelja, 22 Septembra, 2024
Rubrika:

PES: Rakčević izostaje sa protesta kad nelegalno gradi njegova porodica i kad sa DPS koalira njegova partija

''Dok se stari student Rakčević, po sopstvenom iskazu, dosljedno pojavljivao na svim protestima protiv devastacije prostora, odnosno divlje gradnje, to jedino nije uradio zbog više primjera te prakse u sopstvenoj porodici'', navodi PES

Listovi nepokretnosti oca i brata Luke Rakčevića, Nemanje i Gorana, dokazuju da su vlasnici više stambenih zgrada i prostora sagrađenih bez dozvole, navodi Pokret Evropa sad.

“Dok se stari student Rakčević, po sopstvenom iskazu, dosljedno pojavljivao na svim protestima protiv devastacije prostora, odnosno divlje gradnje, to jedino nije uradio zbog više primjera te prakse u sopstvenoj porodici”, navodi PES.

Naime, porodica Rakčević dosljedno, a to znači otac, stric i sin (jedan ili oba), nelegalno gradi godinama.

Foto: Pokret Evropa sad

“I to bi se možda i tumačilo kroz kontekst uobičajenih DPS praksi jednog vremena, kojem nijesu ni Rakčevići odoljeli. Međutim, gospodin Rakčević je napadno i licemjerno glasan u prozivanju drugih za slične postupke. Rakčević nije, ali i očigledno neće protestovati protiv nelegalne gradnje sopstvene porodice. Ali hoće za sve ostale”, kazali su iz PES-a.

Slično, navode Rakčević nije protestovao ni protiv vlade koja je nastala uz podršku DPS-a.

“Njemu je to prihvatljivo i normalno. Onda nimalo ne čudi njegova podrška izvjesnoj koaliciji Abazović – Milatović – DPS nakon podgoričkih izbora”, ističe PES.

Foto: Pokret Evropa sad

Kako su istakli, ako i povjeruju da je Rakčević bio na svim protestima na kojim su se branile neke vrijednosti, njegov aktivizam u dva slučaja obavezno izostaje.

“Izostaje onda kada nelegalno gradi njegova porodica, što je možda i razumljivo jer krv nije voda, ali i onda kada sa DPS-om koalira njegova partija. Oba ova slučaja neodoljivo podsjećaju na onaj politički fenomen držanja jedne ruke na srcu dok se intonira državna himna, a druge u džep gradjanima dok se vrši vlast. Ne treba puno pronicljivosti da bi se zaključilo kroz ova dva postupka da je Luki Rakčeviću i njegovoj partiji na ovim izborima bitno samo da budu tas na vagi, jer je upravo to osnova na kojoj oni zidaju svoju licemjernu politiku”, zaključuje PES.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve