Nedjelja, 22 Septembra, 2024
Rubrika:

Pavićević: Jedan od srećnijih trenutaka u karijeri

Mornar još nije kompletirao tim zbog finansijskih problema u kojim se klub nalazi, pa trener Pavićević nije nezadovoljan dešavanjima na parketu tokom sinoćnje utakmice.

Košarkaši Mornara pooraženi su sinoć u Baru od Budućnosti Voli sa 98:51, u utakmici prvog kola AdmiralBet ABA lige.

Budućnost je, nakon izjednačene prve četvrtine, pitanje pobjednika riješila serijom 13:0, za četiri minuta stekla prednost od 18 poena (41:23) i na kraju ostvarila jednu od najubjedljiviju pobjedu  u mečevima sa Mornarom.

“Ovo je jedan od srećnijih trenutaka moje trenerske karijere. Teško je riječima opisati šta prolazimo kao klub u ovoj godini, učinjeni su nadljudski napori da Mornar nastavi takmičenje u ABA ligi i da postoji. Zbog toga sam neizmjerno srećan”, istakao je stariji Pavićević.

Njegov rođeni brat Đorđije, koji je predsjednik kluba, u kućnom je pritvoru zbog optužbi da se bavio švercom cigareta, pa je Mornar jedva “skrpio” ekipu i počeo pripreme 9. septembra.

“Hvala prije svega Opštini Bar i predsjedniku Raičeviću, koji je neizmjerno pomagao klub, isto tako i biznismenima iz Bara i Podgorice, jer su priskočili u pomoć. Zahvaljujem im se u ime kompletnog kluba”.

Mornar još nije kompletirao tim zbog finansijskih problema u kojim se klub nalazi, pa trener Pavićević nije nezadovoljan dešavanjima na parketu tokom sinoćnje utakmice.

“Ovo je jedan od srećnijih trenutaka moje trenerske karijere. Teško je riječima opisati šta prolazimo kao klub u ovoj godini, učinjeni su nadljudski napori da Mornar nastavi takmičenje u ABA ligi i da postoji. Zbog toga sam neizmjerno srećan. Utakmica nije nikakvo iznenađenje. Hvala kolegi Žakelju na lijepim riječima koje je uputio Mornaru prije utakmice, na podršci. Budućnost je napravljena da bude u vrhu i ABA lige i Evrokupa, ekipa je sastavljena od izuzetno kvalitetnih igrača i u punom je treningu. Mi još nismo ekipa, već grupa igrača koja bi trebalo da postane ekipa. U košarci nema čuda, mora da prođe vrijeme da se sve posloži. Svega smo sedam-osam dana aktivni, prvi put smo u četvrtak veče igrali na dva koša”, napomenuo je barski stručnjak.

SC Derbi će duel prvog kola protiv Spartaka iz Subotice odigrati 26. septembra

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve