Nedjelja, 22 Septembra, 2024
Rubrika:

Jakšić Stojanović sa Lardnerom razgovarala o realizaciji projekta ,,Mapiranje obrazovne infrastrukture”

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili informacije o dinamici realizacije projekta ''Mapiranje obrazovne infrastrukture'' koji će doprinijeti da se crnogorskom sistemu obrazovanja na raspolaganje stave novi alati koji će doprinijeti da se po prvi put na strateški način pristupi planiranju gradnje novih objekata, kao i definišu prioriteti kada su u pitanju ulaganja u rekonstrukciju i opremanje postojećih objekata.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović, održala je sastanak sa Tim Lardnerom, regionalnim direktorom UNOPS-a za Evropu i Centralnu Aziju, saopšteno je iz tog resora.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili informacije o dinamici realizacije projekta ,,Mapiranje obrazovne infrastrukture” koji će doprinijeti da se crnogorskom sistemu obrazovanja na raspolaganje stave novi alati koji će doprinijeti da se po prvi put na strateški način pristupi planiranju gradnje novih objekata, kao i definišu prioriteti kada su u pitanju ulaganja u rekonstrukciju i opremanje postojećih objekata.

“Na sastanku je posebno zadovoljstvo iskazano povodom činjenice da je važnost ovog projekta prepoznala i Evropska Investiciona Banka, koja će ubrzo i formalno potpisom ugovora ući u ovaj projekat kao finansijer. Posebna važnost ovog trojnog partnerstva će predstavljati komponenta projekta koja se tiče izrade tehničke dolumentacije za nove škole, što će doprinijeti ubrzavanju investicionog ciklusa u susret projektima iz Plana rasta”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve