Nedjelja, 22 Septembra, 2024
Rubrika:

Prvi ”Porodični Bar Fest” privukao veliko interesovanje, za humanitarne svrhe prikupljeno 4.132,80€

Osim zabavnog, edukativnog i takmičarskog karaktera ovaj festival ima i humanitarni karakter – na Bazaru dobrote djeca iz osnovnih škola su pravila i prodavala suvenire tako učestvujući u akciji Lavljim srcem za Feđu, te je za liječenje dječaka Feđe Alkovića prikupljeno 4.132,80€

Prvi Porodični Bar Fest otvoren je danas na platou ispred Sportske dvorane Topolica u Baru, u prisustvu velikog broja djece i roditelja. Organizator manifestacije – Nevladino udruženje “Roditeljska snaga Bar” danas je predstavilo sadržaje koje Bar nudi djeci i porodicama.

Mnogobrojni posjetioci su tako mogli da se upoznaju sa kreativnim radionicama i školicama jezika, da posjete zone za šampione i pustolovine, uživaju u zabavnom i svijetu kompjutera, učestvuju u brojnim takmičenjima koja su uključivala osvajanje brojnih vrijednih nagrada koje su ih očekivale na svakom od štandova. U umjetničkom programu nastupala su djeca iz osnovnih škola i predškolskih ustanova.

Osim zabavnog, edukativnog i takmičarskog karaktera ovaj festival ima i humanitarni karakter – na Bazaru dobrote djeca iz osnovnih škola su pravila i prodavala suvenire tako učestvujući u akciji Lavljim srcem za Feđu, te je za liječenje dječaka Feđe Alkovića prikupljeno 4.132,80€.

Veliko zadovoljstvo kako je počelo prvo izdanje Porodičnog Bar Fest-a izrazila je Predsjednica udruženja “Roditeljska snaga Bar”, dr Sanja Smolović:

“Ja sam znala i znam da je ovo samo uvod u jednu tradiciju i da će ova manifestacija zaista postati tradicionalna jer Bar je grad koji zaslužuje i ima prostor za organizaciju ovakvih dešavanja. Veliku zahvalnost dugujem mom timu, mojoj porodici, mojim prijateljicama koje su nesebično dale svoj doprinos i već mjesecima unazad radile na pripremi ovog festivala. Najveću zahvalnost dugujem učesnicima i vama gostim jer ste vi srce ovog festivala,” navela je Smolović.

Smolović se posebno zahvalila partnerima – Sportsko-rekreativnom centru “Bar”, Turističkoj organizaciji
Bar i Opštini Bar, kao i svim sponzorima koji su pomogli da se ideja o Porodičnom Bar Fest-u pretvori u stvarnost.

Manifestaciju je svojim govorom svečano otvorila potpredsjednica Opštine Bar, mr Tanja Spičanović, te istakla zadovoljstvo što je festival okupio mnogobrojne aktere različitih uzrasta i interesovanja.

“Snaga porodice je upravo danas krunisana ovim porodičnim festivalom koji slavi i afirmiše vrijednostikoje su osnov zajedništva i kohezije u društvu i osnov jedne međugeneracijske solidarnosti. Porodični festival ima i humanitarni karakter, te Bar još jednom opravdava epitet grada solidarnosti i grada ljubavi.
Danas smo tu da slavimo ljubav, vrijednosti porodice i da na tom putu ostanemo jači i solidarniji,” navela je Spičanović.

Predstavnica Turističke organizacije Bar, Jovana Nenezić je u svom obraćanju čestitala organizatorima što su osmislili ovakav jedinstven događaj namijenjen porodici.

“Prvi Porodični Bar Fest kroz raznovrsne aktivnosti ukazuje na njegovanje porodice i zajedništva, što je
prepoznala Turistička organizacija Bar koja je pokrovitelj dvodnevne manifestacije zajedno sa Opštinom Bar. Nadamo se na zadovoljstvo svih da će Porodični Bar Fest poprimiti karakter tradicionalnog. NU Roditeljska snaga, kao i učesnicima Porodičnog festival želim mnogo uspjeha, posjetiocima da ponesu najbolje utiske iz našeg Bara, a našim najmlađim sugrađanima da se danas zabave i uživaju u programu,” navela je Nenezić.

Zadovoljstvo što su bili domaćini prvog dana prvog Porodičnog Bar Fest-a izrazio je direktor Sportsko rekreativnog centra “Bar”, Božidar Janković.

“Našem gradu je neophodan Porodični Bar Fest bar jednom godišnje, a vrata Sportsko rekreativnog
centra “Bar” će uvijek biti otvorena za ovaj prestižni porodični festival u našem gradu,” naveo je Janković.

Porodični Bar Fest će biti nastavljen sjutra, 22. septembra, kada će sa početkom u podne, u Hotelu Princess biti organizovana tribina na temu „Savremeno roditeljstvo“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve