Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

Akcija USKOK-a i policije u Hrvatskoj: Uhapšeni bivši šef Cesta, rođak i direktorica

Navedene radnje sprovode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela, saopštio je Uskok.

Uskok i policija u subotu su potvrdili da su uhapsili više osoba u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru, a među uhapšenima je, kako se neslužbeno saznaje, donedavni predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te njegov rođak, predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić, javlja Hina.

Ne otkrivajući identitete Uskok je izvijestio da su hapšenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje po njihovom nalogu sprovodi PNUSKOK.

Navedene radnje sprovode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela, saopštio je Uskok.

U policiji kažu da više osoba sumnjiče za izvršenje krivičnih djela iz domena privrednog kriminaliteta.

Blizak saradnik Olega Burtkovića

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predaće osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, dok će krivičnu prijavu protiv njih podnijeti Kabinetu za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta, navodi policija.

Uskok dodaje da će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljem postupanju, odnosno hoće li protiv njih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor, o čemu će, kako ističu, pravovremeno obavijestiti javnost.

Josip Škorić je na čelu Hrvatskih cesta bio od 2017. a mediji su ga spominjali kao jednog od najbližih saradnika ministra Olega Butkovića.

Ostavku je iz ličnih razloga podnio u avgustu, no u istoj je javnoj kompaniji ostao raditi kao savjetnik.

Plenković bez komentara

Prema pisanju lokalnih medija hapšenja bi mogla biti povezana i s postavljenjem rasvjete na Pelješkom mostu te radovima na osječkoj obilaznici.

Treća uhapšena osoba je, kako se neslužbeno doznaje, Sanda Bajtl.

Hrvatski premijer, Andrej Plenković, o ovim hapšenjima je kazao da je iz medija saznao kako se radi o uhapšenima u Slavoniji te da je medju njima i Josip Škorić, donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta i član HDZ-ea.

“Vidio sam to u medijima kao i vi. Nemam nikakvih komentara. vjerujem da će se državno tužilaštvo o tome oglasiti”, rekao je Plenković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve