Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

MIHAILO PAVIĆEVIĆ: Imamo dobru energiju

Barski sastav i ovog ljeta pretrpio je rekonstrukciju gotovo cijelog tima i posljednji je krenuo sa pripremama zbog problema sa finansijama.

Na startu nove sezone u ABA ligi, odmah crnogorski derbi – košarkaši Mornaraugostiće Budućnost Voli (subota, 20), koja se u međuvremenu značajno pojačala.

Barski sastav i ovog ljeta pretrpio je rekonstrukciju gotovo cijelog tima i posljednji je krenuo sa pripremama zbog problema sa finansijama.

Tek nešto više od dvije nedjele Mihailo Pavićević imao je ekipu na okopu, pa još uvijek nije poznato u kakvom sastavu će Mornar ići na megdan gostima iz Podgorice.

“S obzirom da se radi o poptuno novom timu, novoj grupi igrača, od prvog dana je prisutna dobra energija, dobra atmosfera i sa te strane sam zadovoljan. Vrijeme nije na našoj strani. kratak period da se upoznamo i uigramo. Ali, šta ja tu je, iz objektivnih razloga smo došli u tu situaciju. Najvažnije je da uspijemo dam riješimo sve te administrativne probleme, koje u ovom trenutku imamo, da uspijemo da registrujemo sve igrače i da nastupimo u što kompletnijem sastavu. U ovom trenutku još ne znamo u kom sastavu ćemo početi ABA ligu”, istakao je Mihailo Pavićević.

Mornar nakon duela protiv Budućnosti čekaju mečevi sa Crvenom zvezdom Meridianbet i Cedevita Olimpijom.

“Očekuje nas u subotu izuzetno teška utakmica, protiv ekipe Budućnost Voloija, jednog od favorita za visok plasman. U prva tri kola imamo izuzetno težak raspored, tako da ćemo te utakmice više koristiti da se kroz njih uigramo i da kasnije dođemo na onaj nivo koji je potreban da se nosimo sa ABA ligašima”, zaključio je Pavićević.

Trener Budućnosti Andrej Žakelj poziva na oprez uoči sarta sezone i gostovanja njegove ekipe Mornaru.

"Neće nam biti lako, uprkos problemima koje ima Mornar"“Svaki početak je težak, takav će biti i sutra. Kakve god probleme ima Mornar, sigurno da neće biti lako. Moramo da produžimo ono što smo radili u pripremnom periodu, mislim na neka dobra izdanja, a to znači da intenzitet i fokus moraju da budu na nivou. Favoriti smo, ali to moramo da pokažemo na terenu. Ključ za pobjedu je odbrana i skok, mi ćemo dati sve od sevbe da igram,o agresivno i brzo, da kontrolišemo skok i da na taj način sebi olakšamo posao”, rekao je trener Budućnosti.

Budućnost Voli je posljednjih osam mečeva protiv Barana riješili u korist, a posljednji poraz pretrpjeli su još 18. aprila 2021. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve