Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

SEP: Suočeni smo sa izostankom ekološkog obrazovanja, navika i odgovornosti prema životnoj sredini

Kako su naglasili, moramo potpuno protjerati plastiku iz svakodnevne upotrebe, afirmisati reciklažu kao potrebu i prestiž društva te ekologiju uvesti u škole

Iako je nadolazeći značaj ekologije po opstanak i razvoj kod nas prepoznat još jako davno u realnosti je premalo urađeno da Crna Gora potvrdi svoj status iz državnog naziva, poručili su iz Stranke evropskog progresa.

“Suočeni smo sa izostankom ekološkog obrazovanja, navika i same odgovornosti prema životnoj sredini. Ekološka država ne smije i ne bi trebalo da čeka da joj drugi nameću ekološke standarde već da sama opravdavajući svoj naziv, donosi zakonske norme koje afirmišu značaj ekologije, očuvanja klime i razvoja održive ekonomije. Stranka evropskog progresa je i stranka ekološkog progresa i ukoliko nam građani ukažu povjerenje mi ćemo kampanjama, edukacijom ali i konkretnim mjerama učiniti da se naše ekološko stanje popravi”, kazali su oni.

Kako su naglasili, moramo potpuno protjerati plastiku iz svakodnevne upotrebe, afirmisati reciklažu kao potrebu i prestiž društva te ekologiju uvesti u škole.

“Dobrim planom, koji mi imamo, možemo za kratko vrijeme značajno redukovati karbonski otisak naše ekonomije, te postići da u srednjem roku se Crna Gora kao ekološka država prestane gledati sa podsmjehom. Još jednom, čestitamo vam današnji praznik uz želju da zajedno radimo na očuvanju prirode i promociji održive ekonomije”, zaključili su iz SEP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve