Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Klub odbornika DPS: Predsjednik Skupštine i odbornici Demokrata su odgovorni za potpuni institucionalni haos u Beranama

''Umjesto održavanja sjednice i skraćenja mandata lokalnom parlamentu i konačnom rješavanju višemjesečne političke krize kojoj svjedočimo, predsjednik Skupštine opštine Berane je otišao korak dalje – nije se pojavio na sjednici koju je sam sazvao'', naveli su u reagovanju iz DPS Berane

Današnji pokušaj održavanja sjednice Skupštine opštine Berane u potpunosti je ogolio namjere i djelovanje pojedinih političkih subjekata u našem gradu, ocijenili su iz beranskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

“Umjesto održavanja sjednice i skraćenja mandata lokalnom parlamentu i konačnom rješavanju višemjesečne političke krize kojoj svjedočimo, predsjednik Skupštine opštine Berane je otišao korak dalje – nije se pojavio na sjednici koju je sam sazvao”, naveli su u reagovanju iz DPS Berane.

Kao odgovoran i ozbiljan politički subjekat, prema njihovim riječima, neće tumačiti zdravstveno stanje predsjednika Rmuša, ali “ćemo ukazati beranskoj javnosti da je ovakav splet događaja krajnje sumnjiv”.

“Naime, osnovu da sumnjamo da je ovakvo postupanje izrežirano i unaprijed planirano od partijske centrale Demokrata najbolje pokazuje činjenica, da pored gospodina Rmuša u skupštinskoj sali nije bio prisutan nijedan odbornik te partije. Danas kada je konačno trebalo da se razriješi ova agonija u koju je zapao naš grad i za koju je postojala podrška većine odbornika u lokalnom parlamentu, jedino što je interesovalo predsjedavajućeg i njegovu partiju, jeste da do održavanja ove sjednice ne dođe”, kazali su iz beranskog DPS-a.

Ako je neko imao bilo kakve nedoumice, smatraju oni, “evo danas su sve maske pale”.

“Predsjednik Skupštine opštine Berane, gospodin Rmuš i odbornici njegove partije su direktni nosioci odgovornosti za neisplaćivanje zarada za zaposlene u lokalnoj samoupravi, preduzećima i ustanovama, neraspisivanje tendera, zastoj svih projekata od važnosti za grad, totalnu institucionalnu blokadu i potpuni haos u koji se Berane danas nalazi”, dodali su iz odbora.

Iz tog Kluba odbornika Demokratske partije socijalista, još jednom pozivaju sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog problema te da svi zajedno daju doprinos da dođe do vanrednih lokalnih izbora, koji su, kažu, jedino rješenje za ovu situaciju.

“Ovaj grad i njegovi građani ničim nijesu zaslužili ovakvo postupanje i namjerno urušavanje. Previše vremena je izgubljeno, Beranama je potrebna stabilna i odgovorna vlast čiji stožer će biti Demokratska partija socijalista, što najbolje potvrđuje ovakvo bezobzirno bježanje pojedinih političkih subjekata od vanrednih lokalnih izbora”, zaključili su iz DPS Berane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve