Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Srbija je otela Kosovo i Metohiju puškom i bajonetom, sad ga samo vraća

Ništa na tom KiM-u nije kako nam izgleda i kako nam pričaju. Ovo je samo jedan mali segment istine o Metohiji o kojoj se iz viših velikosrpskih, mitomanskih interesa ćutalo i ćuti i dan danas.

Piše: Milutin L. Cerović

Malo se zna i to namerno, da je Srbija otela Kosovo i Metohiju u Balkanskim ratovima u periodu od 1912. do 1914 godine. I to brutalno, puškom i bajonetom.

Čak je deo Metohije pripadao kraljevini Crnoj Gori za vreme kralja Nikole, koji je 1913. godine naredio da se napravi gimnazija i učiteljska škola na periferiji Peći.

To apriori dokazuje da je Metohija bila pod ingerencijom kraljevine Crne Gore u to doba.

O tome se sistemski ćutalo 100 i više godina kako u Crnoj Gori, tako i u samoj Srbiji.

Nikada niko to nije pominjao istorijski, medijski niti se to učilo u školama, a danas znamo odlično i zašto je to bilo zabranjeno znati. Pre svega jer je trebalo napumpati mit o ”Kosovu kao srcu Srbije”.

Pisac ovih redova je do ove informacije došao pre desetak godina, kada je nabasao na stari novinski članak koji piše o izgradnji pećke gimnazije.

Bilo je zaista čudno, da Crna Gora gradi gimnaziju u gradu koji kasnije pučem 1918. godine prelazi u vlasništvo kraljevine Srbije.

Tu činjenicu su svi krili preko jednog stoleća od običnog sveta i samih istoričara.

Razbojnička banda dinastije Karađorđević, u toj istoj Metohiji je posle 1918. godine i ukidanja kraljevine Crne Gore masovno naseljavala na hiljade i hiljade Crnogoraca, pogotovu onih sa severa Crne Gore.

Nije im padalo na pamet da naseljavaju Srbe iz Šumadije.

Ko su bile te familije i porodice koje su se dekretom naselile na tlo Metohije?

To su bile većinom familije kojima su pobijeni roditelji zelenaši od strane žandarma Dragutina Kecmanovića, koji je kasnije dobio čin majora za sve ”uspešno izvršene” stravične zločine koje od 1920. do 1929. godine.

Inače taj dželat je pradeda ili čukundeda onog klinca Koste Kecmanovića, koji je brutalno pobio školske drugove u opštini Vračar.

Krv nije voda kako vidimo, nego nosi genetski ubilački poriv i nerv.

Kako što se da zaključiti, ništa na tom KiM-u nije kako nam izgleda i kako nam pričaju.

Ovo je samo jedan mali segment istine o Kosovu i Metohiji o kojoj se iz ”viših” velikosrpskih, mitomanskih interesa ćutalo i ćuti i dan danas.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
xxy
20.09.2024-07:28 07:28

Kosovo i Metohija su prije turske okupacije 1455 bile dio Srpske drzave, nije bilo ovih granica neko se zvale zemlje Brankovica ,danasnje Kosovo ,Metohija i dio danasnje Sjeverne Albanije. Rudnu rentu i porez uzimao je Djuradj Brankovic do 1455. 1912 srpska i crnogorska vojska oslobadjaju te oblasti i Kosovo postaje dio Srbije a Metohija Crne Gore. 1916 Crna Gora potpisuje kapitulaciju ,raspusta vojsku .kralj i svita odlazi. 1918 Srbija izlazi kao pobjednik stvara se nova drzava Juznih Slovena i unutrasnja administrativna podjela je po Banovinama. Srbija je podjeljena u vise Banovina dijelovi danasnje Srbije su bili tada u Vardarskoj ,… Pročitaj više »

Milena
20.09.2024-09:35 09:35
Reply to  xxy

Odakle na Kosovu vecinsko albansko stanovnitvo,ako je to podrucje bila Brankovina,kako su drzavu Jugoslaviju Acike Karadjordjevica zvali tamnicom naroda ako su svi hrlili u tu zajednicu,uvijek se ratovalo za teritoriju,po tom rezonu stari Rim,Austougarska,.i ,Turska su vladali ovim prostorima i trebali bi i danas sto je naopako. vise logike i istine ne bi bilo na odmet.

Jorgovan
20.09.2024-08:40 08:40

Majstore, imaš li ti dozvolu za boravak u Srbiji i radnu dozvolu ili radiš na crno ?

Oscar
20.09.2024-09:11 09:11

Jorgovau, inaš pravo srbijansko ime, inaš li dozvolu da nosiš to ime u svetosavskoj srbijici