Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Mugoša u centru: Riješićemo brojne saobraćajne, komunalne i binfrastrukturne izazove, pomoći privrednicima i ugostiteljima i afirmisati domaće umjetnike

On je istakao da Evropski savez zna koji su ključni izazovi, odnosno problemi, navodeći ogroman problem sa saobraćajem, parkinzima i komunalnim neredom

Imamo konkretna rješenja kako da riješimo brojne izazove u srcu grada, radićemo na inovativnim projektima koji imaju za cilj rasterećenje saobraćaja, unapređenje gradske infrastrukture i regulisanje komulanog nereda, ali i olakšice za privrednike, saopštio je iz centra Podgorice, Boris Mugoša kandidat za gradonačelnika liste „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer”.

„Nalazimo se u srcu Podgorice, u centru grada, gdje moramo mnogo toga urgentno da uradimo. Odmah ćemo nakon 29. septembra počećeti realizaciju cijelog seta aktivnosti u ovom dijelu grada”, rekao je Mugoša.

On je istakao da Evropski savez zna koji su ključni izazovi, odnosno problemi, navodeći ogroman problem sa saobraćajem, parkinzima i komunalnim neredom.

„Imamo konkretna rješenja, i ta rješenja se prije svega odnose na rekonstrukciju Trga Balšića, gdje ćemo insistirati na podzemnoj garaži koja ne opterećuje infrastrukturu, a nad tom garažom ćemo imati zelene površine, staze za pješačenje i određene sadržaje iz domena kulturno-društvenog života. Druga stvar je komunalni nered, kroz bolju organizaciju komunalnih službi uticaćemo na to da zaista ovaj dio grada bude pravi reprezent Podgorice”, rekao je Mugoša.

Prema njegovim u planu je i ukidanje mnogih nameta koji opterećuju privrednike.

„Veoma važna stvar, s obzirom na to da ima mnogo malih i mikro privrednika, predvidjeli smo snižavanje lokalnih taksi za 50 odsto i ukidanje mnogih nameta koji opterećuju privređivanje”, kazao je Mugoša.

On je dodao da su izuzetno važne i kulturne aktivnosti, te da Podgorica mora da bude centar kulturnog života.

„Zbog toga smo predvidjeli jednu akciju koja spaja i oblast kulture, ali i oblast zaštite životne sredine, odnosno, potrebe da imamo čist vazduh u ovom dijelu grada. Zbog toga se naša akcija ili aktivnost zove kultura čistog vazduha. Ona predviđa da svaki vikend u ovom dijelu grada nema saobraćaja, a da se umjesto toga na ovom području organizuju izložbe, predstave, ulične svirke, radionice i razni drugi performansi i aktivnosti koje će okupljati građane, gdje će građani moći da se raduju, vesele i gdje će moći da udišu čist vazduh”, kazao je Mugoša.

Mugoša je istakao potrebu afirmisanja domaćih izvođača i oživljavanja centra raznim kulturno-umjetničkim sadržajim u saradnji sa ugostiteljima.

„Veoma važno, vezano za mikro i mala preduzeća, za brojne ugostiteljske objekte, organizovaćemo vrlo često razne događaje na ulicama Bokeškoj, Njegoševoj, Hercegovačkoj i dr. gdje treba Glavni grad zajedno sa ugostiteljima da organizuje razne koncerte, festivale na kojima ćemo afirmisati i domaće izvođače, kako bi taj dio grada živio u pravom smislu riječi”, rekao je Mugoša.

Na kraju je pozvao građanke i građane da na podgoričkim izborima daju povjerenje Evropskom savezu.

„Siguran sam da ćete 29. septembra dati ogromnu podršku i povjerenje Evropskom savezu, da ćete zaokružiti broj 3, a mi vam garantujemo da odmah sljedećeg dana zajedno sa vama mijenjamo Podgoricu nabolje”, zaključio je Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
LoMi
19.09.2024-12:03 12:03

I poslaćemo prvog crnogorca u svjemir !!!!