Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Seltik deklasirao Slovan, na dva meča prazne “puške”

Sparta iz Praga savladala je Salzburg rezultatom 3:0 na domaćem terenu u prvoj utakmici koju igraju u Ligi šampiona ove sezone.

Najubjedljiviju pobjedu u večerašnjim mečevima Lige šampiona ostvarili su fudbaleri Seltika, koji su sa 5:1 pobijedili Slovan, na na meča nije bilo golova.

Sparta iz Praga savladala je Salzburg rezultatom 3:0 na domaćem terenu u prvoj utakmici koju igraju u Ligi šampiona ove sezone.

Mančester Siti i Inter su razočarali sve neutralne ljubitelje fudbala koji su se nadali da će finalisti Lige šampiona od pre dvije godine prirediti istinski spektakl u prvom kolu elitnog evropskog takmičenja, jer su na kraju dobili reprizu prethodnog okršaja dva tima iz Istanbula, samo ovog puta bez – golova.

Utakmica na Etihadu po mnogo čemu ličila je na onu sa Ataturka iz 2023. godine. Tada je, a i sada ekipa Simonea Inzagija imala u šaci, ali na kraju nije uspela da je stegne i izbije mu vazduh.

Umalo da zbog toga ponovo bude kažnjen pošto je Ilkaj Gundoganu samoj završnici promašio dvije izgledne prilike da domaćinu donese pobjedu.

Do sjajne pobjede Spartu je vodio Finac Kan Kairinen koji je u drugom minutu igre pogodio za vođstvo. Isto je 40. minuta kasnije povećao Nigerijac Viktor Olatunji.

Konačnih 3:0 postavio je Ćazim Laći u 58. minutu igre.

Bolonja je na svom terenu dočekala Šahtjor, a meč se završio bez pobjednika, ali i bez golova.

Domaćin je tokom meča stvorio mnogo prilika, ali su gosti pokazali iskustvo i spremnost i uspjeli da se odbrane. Sudakov je u 4. minutu propustio šansu sa bijele tačke, jer je Skorupski odbranio.

Kod Bolonje Lukojanis i Santjago Kastro nisu realizovali sjajne šanse, ali je i Dmitro Riznik pokazao klasu na golu gostiju.

Bolonja će u drugom kolu, 2. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Liverpula, dok će Šahtjor istog dana na svom terenu dočekati Atalantu.

Srijeda

BOLONJA – ŠAHTJOR 0:0

SPARTA PRAG – SALCBURG 3:0 (2:0)

/Kairinen 2, Olatundži 42, Lači 58/

KLUB BRIŽ – DORTMUND 0:3 (0:0)

/Gitens 76, 87, Girasi 90+5p/

SELTIK – SLOVAN 5:1 (1:0)

/Skels 16, Furuhaši 47m Engels 55p, Maeda 70, Ajda 87 – Vimer 61/

MANČESTER SITI – INTER 0:0

PSŽ – ĐIRONA 1:0 (0:0)

/Mendes 90/

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve