Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda sjutra dočekuje Benfiku

U Beogradu ovih dana vlada euforija, koju su raspirili Aleksandar Vučić i Zvezdan Terzić tvrdnjama da Crvena zvezda ima najbolji tim poslije Barija.

Crvena zvezda u prvoj utakmice ove sezone u Ligi šampiona na stadionu “Rajko Mitić” sjutra dočekuje portugalskog velikana Benfiku, koja je dva puta bila prvak Evrope, a li prije više od 60 godina, tačnije 1961. i 1962. godine.

Benfika je od tada igrala još pet puta u finalu, ali je uvijek teren napuštala pognute glave, a Crvena zvezda i lisabonski velikan ove godine nisu klubovi od kojih se očekuju veliki rezultati u Ligi šampiona.

U Beogradu ovih dana vlada euforija, koju su raspirili Aleksandar Vučić i Zvezdan Terzić tvrdnjama da Crvena zvezda ima najbolji tim poslije Barija.

Isto su tvrdili i prošle godine za tim koji je na evropskoj sceni doživio pravi brodolom, tako da je teško prognozirati stvarne mogućnosti potpuno rekonstruisanog tima.

Fudbaler Crvene zvezde, Bruno Duarte, pred duel sa Benfikom, da između ova dva kluba ne postoji velika razlika, ali očekuje da će im i navijači puno pomoći.

Terzić je već dobro podučio nova višemilionska pojačanja zvezdaškoj retorici po kojoj u Srbiji ne postoji niko drugi osim Crvene zvezde.

Zvezda je ogroman klub, isto koliko i Benfika, imaju istoriju koja je tako lijepa i možda je razlika u investicijama i uslovima. Ali pitanje samih igrača, mislim da svi ovdje dajemo maksimum na najvišem nivou koji možemo. U pogledu klubova, razlika nije velika. Benfika uvijek angažuje odlične igrače i ovo će opet biti odlična sezona za njih. To su odlični igrači, to je uvijek bila ekipa koja je imala izvrsne igrače i prirodno je da će ovo biti teška utakmica. Prošle godine kada sam igrao sa njima, igrali smo na Da Lužu, bilo je prepuno, ali smo uspeli da ih pobijedimo, zato je važno da se protiv takvih ekipa budemo ujedinjeni i da damo 200 odsto mogućnosti. Vjerujem u naš potencijal, važno je da damo sve od sebe i vjerujemo u pobedu.”

Bruno Duarte vjeruje u navijače i na kraju i u dobar rezultat protiv Benfike koja u Beograd ne dolazi u očekivanoj formi, pošto je u domaćem šampionatu već imala dva kiksa, što se portugalskom velikanu rijetko dešava.

“Ovdje će naši navijači dosta da nam pomognu. Oni nas podižu kada nam je potrebno. Kada započne igra i uđe nateren osjećamo dobru energiju i mislim da sve ove ekipe,ne samo Benfika, već sve koje uđu na stadion, osjećaju energiju koja je u našu korist i to moramo da koristimo za nas.Naravno, napadači žive od golova i hvala Bogu imamo dobar posao, dobro radimo, siguran sam da ćemo protiv Benfike imati dobar rezultat. Uvijek kada napadač napada, osjeća se sigurnost da ćemo dati gol, ali to mi ne smeta, njihovi napadači mi ne smetaju, meni je u glavi samo da pobiedimo, ne da li ću ja dati gol, važna je samo Zvezda, ako bude moguće daću i gol i tim bolje”, zaključio je Duarte.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve