Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Šuković na ministarskom sastanku u okviru Berlinskog procesa

Učesnici su, kako se dodaje, imali priliku da predstave rezultate koje su postigli u prethodnom periodu u odnosu na suzbijanju navedenih pojava

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte, Tijana Šuković učestvovala je na 10. jubilarnom sastanku ministara unutrašnjih poslova u okviru Berlinskog procesa u organizaciji Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova SR Njemačke, saopštili su iz MUP-a.

“Ministarski sastanak je bio prilika da se sagleda dosadašnji učinak Berlinskog procesa kroz primjere produbljivanja saradnje država Zapadnog Balkana i članica Evropske unije u borbi protiv neregularnih migracija, borbi protiv organizovanog kriminala, efikasnijoj razmjeni policijskih podataka kao i praćenju finansijskih tokova koji služe kriminalnim ciljevima”, navodi se u saopštenju.

Učesnici su, kako se dodaje, imali priliku da predstave rezultate koje su postigli u prethodnom periodu u odnosu na suzbijanju navedenih pojava.

“Tom prilikom v.d. generalne direktorice Šuković istakla da je međunarodna i regionalna saradnja, temeljena na razmjeni informacija i koordinisanim akcijama, ključna za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminala. Navela je da je Crna Gora u prethodnom periodu kroz saradnju sa državama regiona ali i saradnju sa EUROPOL-om i drugim evropskim i međunarodnim bezbjednosnim organizacijama pokazala da je kredibilan partner u realizaciji ciljeva pokrenutih u okviru incijativa Berlinskog procesa te da će nastaviti sa usklađivanjem normativnog i institucionalnog okvira sa standardima EU”, kazali su iz MUP-a.

Na marginama sastanka, kako se zaključuje u saopštenju, održani su bilateralni susreti sa predstavnicima država regiona, Ujedinjenog Kraljevstva o daljim oblicima i načinima saradnje u suzbijanju pojava koje su bile predmet ovog ministarskog sastanka, dok je sa predstavnicima EU razgovarano o daljim koracima u procesu evropskih integracija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve