Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Krnić: Formirati kancelariju za EU projekte

''Glavni grad zbog nedostatka ljudskih resursa povlači veoma mali iznos sredstava iz pretpristupnih fondova Evropske unije. Na raspolaganju su velika sredstva, koja ostaju neiskorišćena zbog manjka kapaciteta'', dodaje Krnić

Preokret u Podgorici insistira da se osnuje posebna Kancelarija za evropske projekte, kako bi osnažili preduzetnike, nevladine organizacije i pojedince koji bi koristili sve potencijale koje nude EU programi, saopštio je Mirza Krnić, kandidat za odbornika na listi Preoket “Ovako više ne može” Srđan Perić.

“Glavni grad zbog nedostatka ljudskih resursa povlači veoma mali iznos sredstava iz pretpristupnih fondova Evropske unije. Na raspolaganju su velika sredstva, koja ostaju neiskorišćena zbog manjka kapaciteta”, dodaje Krnić.

Preokret zato, prema njegovim riječima, insistira na osnivanju posebne Kancelarije za evropske projekte, koja bi bila zadužena za pripremu i sprovođenje projekata koji se finansiraju sredstvima EU.

Sadašnji model, smatra on, u kojem svega nekoliko službenika obavlja poslove pripreme i realizaicje EU projekata u okviru Službe gradonačelnice je “neodrživ”.

“Takođe, ova kancelarija bi imala centralnu ulogu u edukaciji, savjetovanju i pružanju tehničke podrške pri pisanju i implementaciji EU projekata drugim subjektima sa teritorije Glavnog grada. Kancelarije za EU projekte osiguraće da svi, bez obzira na prethodno iskustvo, imaju priliku da doprinesu razvoju zajednice kroz evropske fondove”, dodao je Krnić.

Naš cilj je, kako kaže, da osnažimo preduzetnike, nevladine organizacije i pojedince kako bi iskoristili sve potencijale koje nude EU programi,

“Čime će se direktno podstaći razvoj naše zajednice i ekonomski rast”, zaključuje Krnić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve