Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Ivan Bulatović kandidat za predsjednika VPSCG i za nova politička prepucavanja

Bulatović je trenutno direktor Elektorprivrede Crne Gore, a prije njega sa iste pozicije u privredi funkciju predsjednika VPSCG obavljao je godinama i Srđan Kovačević. Bulatović je polupolitičar, poludirektor, a po svemu sudeći biće i polusportski radnik...

Ako se neko ponadao da ostavkom decenijama politički aktivnog Đura Marića i kandidaturom legendarnog vaterpolo asa Veljka Uskokovića za predsjednika VPSCG počinje mirniji periodu u crnogorskom vaterpolu grdno se prevario.

Jadran iz Herceg Novog je odlučio da za protivkandidata Uskokoviću ponudi političara Ivana Bulatovića koji se u vaterpolo razumije koliko Marica u…

Bulatović je trenutno direktor Elektoprivrede Crne Gore, a prije njega sa iste pozicije u privredi funkciju predsjednika VPSCG obavljao je godinama i Srđan Kovačević.

Bulatović je polupolitičar, poludirektor, a po svemu sudeći biće i polusportski radnik…

Kovačevićev posao je godinama bio da se u ništa ne mješa i da političkim uticajem, tada član DPS, VPSCG donese novac iz EPCG.

Ukoliko Bulatović zaista može da pomogne VPSCG on može da bude i član UO VPSCG i da svojim političkim “uticajem” obezbjedi finansijska sredstva, a da vođenje saveza prepusti nekom stručnijem, što on sasvim sigurno nije.

U crnogorskom vaterpolu decenijama postoji nezdravi rivalitet Jadrana i Primorca koji više šteti nego koristi i taj rivalitet umjesto sportskog napretka donio je previranja i nezdravu konkurenciju i tako nazadovanje, umjesto napredka trofejnog sporta u Crnoj Gori.

Posljednjih godina u toj borbi Novljani su uspješniji, i već decenijama drže poziciju predsjednika VPSC gore, od Đura Marića, preko Srđana Kovačevića, Dejana Bajića, pa ponovo Đura Marića, ali vidnog napretka osim praznih obećanja nije bilo.

Marić i Kovačević su obećavali izlazak vaterpola iz Boke, odnosno sa kopna na more, ali ni Marić, ni Kovačević nijesu mnogo uradili na realizaciji tog “projekta”.

Na prošlim “izborima” Kotor je kandidovao Mirka Vičevića, ali je Jadran bio jači i progurao Marića koji se nedavno povukao zbog bolesti, nakon pritiska javnosti poslije slabih rezultata reprezentacije.

Primorac je predložio Veljka Uskokovića, za novog predsjednika, ali je direktor Jadrana Miloš Mračević poručio da bi najbolje bilo da se postigne konsenzus, a konsenzus je ”prekaljeni vaterpolo i sportski radnik” i kandidat Jadrana – Ivan Bulatović.

Litijaški lobi u crnogorskom sportu se već postarao da Bulatovića predloži PVK Budva i uz već zainteresovani Jadran i narednih godina Novljani zadrže sisteme upravljanja u svojim rukama.

Jedno je sigurno, na Izbornoj Skupštini VPSCG delegati bi trebali da biraju programe kandidata, a ne politički podobne ili nepodobne i da se predsjednik Saveza napokon počne baviti ozdravljivanjem vaterpola, a ne da nastavi rat Kotora i Herceg Novog i tako dodatno uruši trofejni sport.

Za izbor novog predsjednika je potrebno devet glasova, jer Skupština ima 17 delegata – po tri Primorac i Jadran, po dva Budva i Kataro, a po jedan podgorički klubovi Budućnost i Verde, Stari grad i Orka iz Budve, Nikšić i Butterfly iz grada pod Trebjesom, te Mladost Bijela.

Ako bi Bulatović, kao predstavnik generalnog sponzora VPSCG bio izabran, došao bi na funkciju koju je od 2006. do 2016. pokrivao nekadašnji direktor Elektroprivrede Srđan Kovačević.

On je brzo nakon referenduma naslijedio upravo Marića na čelu VPSCG, a od 2016. do 2020. je predsjednik bio Dejan Bajić, takođe iz kompanije koja je sponzor (Generali osiguranje).

U sportu na ovim prostorima, pogotovo vaterpolu politički kandidati su se oduvijek pokazivali kao loš izbor i samo su narušavali odnose, unosili dodatna previranja, a malo toga su ponudili.

Za promjenu sport bi trebalo vratiti sportistima, a ekonomisti i političari bi svojim prisustvom u Upravnom odboru mogli da pomognu tako što će svojim uticajem obezbijediti sponzore, odnosno novac.

Vjerovatno bi dobar UO mogao da ima tačno određena finansijska zaduženja i ukoliko su u stanju da obezbjede sredstva ostanu u njemu, ako ne ispune obećanja budu zamjenjeni novim, sposobnijim već nakon godinu dana…

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
mijo
16.09.2024-14:29 14:29

Reći da Srđan Kovačević nije bio dobar predsjednik saveza jednostavno ne stoji, obezbjeđivao je besprekorno finkcionisanje saveza i finansije i postizanje vrhunskih rezultata bez podijela bez trzavica, gospodin čovjek.Takođe reći da je Đuro Marić litijaš ne stoji jer je bio dugogdišnji istaknuti član DPS-a, takođe nije bio taj koji je dijelio ikoga. Bajić je recimo bio totalni analfabeta što se tiče vaterpola ali on se nije ni puno miješao u svoj posao pa su to u suštini vodili ljudi iz vaterpola. Svim srcem sam protiv aktuelne vlasti ali ako se već pišu ovakvi članci onda to treba da radi ko… Pročitaj više »

RIR
16.09.2024-16:35 16:35

…za razliku od ovoga VELJKO nebi za sve ponude ovog svijeta promijenio Crnu Goru !
Veljko je legenda , on bi pomogao vaterpolu ali trenutno oce nekoga ko ce obratno da odmogne vaterpolu CG…
/jesu li “oslobodioci ” pa i vaterpola …/

Zozo
16.09.2024-17:27 17:27

A vidi Skupštine VPSCG, nekakvi novoformirani klubovi iz Pg i Nk, i neka su, ali đe su stari klubovi iz Boke: iz Zelenike, Kumbora, Đenovića, Baošića, iz Kamenara, Kostanjice, Risna, Orahovca, sa Prčanja, iz Tivta, Donje Lastve, nije valjda da su svi ugašeni?
Jedina preživjela Mladost iz Bijele. Nekad svjetski rekorderi po broju registrovanih timova na tako malom prostoru.Što je ovo? Neka zadnji ugasi svjetlo!

Naja
16.09.2024-21:25 21:25

Bula je bio DPS ovac i kum Čaja Vešovića, ali je preletio… Inače, ne umije da pliva, tako da ne može biti u Vaterpolo savezu