Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Radnici ”Košute” blokirali put Cetinje – Podgorica; Od Nišić danas očekuju rješenje

Cetinjska policija, kao i prošlog ponedjeljka, zabranila je najavljenu blokadu putnog pravca Cetinje – Podgorica, pa su radnice na svoju odgovornost zaustavile saobraćaj

Tri bivša radnika nekadašnje IMO „Košuta” Cetinje i danas, u mjestu Kruševo ždrijelo, do 11 časova blokiraju saobraćaj, zahtijevajući od Vlade da im se, između ostalog, isplate zaostale zarade, odnosno potraživanja koja iznose dva miliona i 600 hiljada eura, prenosi RTV Cetinje.

Cetinjska policija, kao i prošlog ponedjeljka, zabranila je najavljenu blokadu putnog pravca Cetinje – Podgorica, pa su radnice na svoju odgovornost zaustavile saobraćaj.

Cetinjska policija danas je podnijela prekršajne prijave protiv Dijane Vujović, Stanke Vučković i Tanje Đurović.

Pregovori ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić sa radnicima biće nastavljeni danas u Vladi Crne Gore, od 12 časova.

Predstavnica radnika Dijana Vujović, u izjavi za Radio Cetinje, kazala je da i danas blokiraju saobraćaj, jer nakon šest i po mjeseci protesta, “radnicima nije ponuđeno nikakvo rješenje”.

Međutim, istakla je da se nada pozitivnom ishodu današnjih pregovora.

“Nadam se da će danas, borba koja traje 28 godina, konačno biti okončana. Znamo da ova vlast nije kriva, ali neka vlast mora riješiti problem ovih radnika. Pokušavali smo od uvođenja stečaja ’96 godine da pregovaramo, ali utzaludno. Mislim da bi trebalo da s ministarkom Nišić konačno pozitivno riješimo ovaj decenijski problem”, poručila je Vujović.

Predstavnik radnika koji će biti na sastanku sa Ministarkom, Dragan Martinović nada se da će današnji pregovori donijeti povoljan ishod po radnike.

“Spremni smo na razgovor sa ministarkom Nišić, jer smatramo da nema nijednog razloga da nam ospore ono što tražimo. Svi argumenti su na našoj strani, pa smo se iz tog razloga upravo i odlučili za proteste na ovaj način. Ja sam optimista i nadam se da će ovaj protest biti i posljednji”, kazao je Martinović.

Podsjećamo, radnici bivše cetinjske fabrike “Košuta” Dijana Vujović, Slobodan Božović i Nikola Pavlićević, dobili su prekršajne naloge tokom protesta i obustave saobraćaja prošlog ponedjeljka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve