Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Đuričković: Etnička segregacija u školama realna prijetnja za crnogorsko društvo

Đuričković je komentarisao izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je učenicima i nastavnicima iz Republike Srpske i Crne Gore poručio da je ''Srbija njihova kuća, baš kao što je i njegova i kuća svih nas''

Etnička segregacija u školama je realna prijetnja za crnogorsko društvo, saopštio je kandidat na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, Miloš Đuričković.

Đuričković je komentarisao izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je učenicima i nastavnicima iz Republike Srpske i Crne Gore poručio da je „Srbija njihova kuća, baš kao što je i njegova i kuća svih nas“.

“Čija su naša đeca, naši nastavnici i naše škole? Koliko je zlo režim Aleksandra Vučića najbolje se vidi na ovom primjeru. Tačnije, na ovom primjeru se vidi koliko im smeta Crna Gora kao koncept
građanske države u kojoj nema segregacije po osnovu vjerske ili etničke pripadnosti. Malo im je što građane Crne Gore već godinama svrstavaju u etničke torove, dijele po osnovu zastave, himne, vjere već i u školske učionice žele uvesti umobolne torove. Da se oni pitaju, školske klupe bi obilježavali po etničkoj pripadnosti a onda to prodavali kao demokratiju jer i drugi imaju svoje klupe”, naveo je Đuričković na mreži X.

Kako je dodao, “njima ništa nije sveto i sve je podređeno njihovom nacionalističkom cilju pa i đeca”.

“To znamo već odavno. Problem je što mi kao društvo nemamo institucije a ni volje kod vladajućih struktura, da se pozabave ovim problemom i da zaštite građane i đecu od bolesnog režima iz susjedne države”, rekao je Đuričković.

Prema njegovim riječima, mi možemo imati različita mišljenja po pitanju raznih tema ali svi zajedno moramo sačuvati đecu i dati im šansu da budu bolji i pametniji nego što su naše i prethodne generacije bile.

“Moramo krenuti da mijenjamo stvari već od 29. septembra, već od Podgorice. Moramo! Trebaju nam institucije. Ako ne zbog nas onda zbog naših potomaka”, zaključio je Đuričković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve