Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Cilj Savjeta poboljšanje položaja mladih u Crnoj Gori

''Na sjednici su se otvorila mnoga pitanja od značaja za omladinsku politiku i mlade, Zakon o mladima, Akcioni plan, realizacija Omladinskog parlamenta, te finansiranje Omladinskih centara su samo neka od pitanja''

Na prvoj sjednici Savjeta za mlade bilo je riječi o mnogim značajnim pitanjima za omladinsku politiku, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

Sjednicom, koja je održana u petak, predsjedavala je v.d. generalne direktorice Direktorata za mlade Milica Bešović Ljumović.

Kako navode, s obzirom na to da je zakonom uređeno da Savjet mora ima imati devet članova, ali i na to da je Poslovnikom o radu definisano da sjednicama mogu prisustvovati i drugi predstavnici institucija koje se bave omladinskom politikom, predsjednica Savjeta je na prvoj sjednici pozvala predsjednika Studentskog parlamenta Jakova Vukčevića.

“Na sjednici su se otvorila mnoga pitanja od značaja za omladinsku politiku i mlade, Zakon o mladima, Akcioni plan, realizacija Omladinskog parlamenta, te finansiranje Omladinskih centara su samo neka od pitanja. Ono što je najbitnije je da svi članovi Savjeta idu ka istom cilju, a to je poboljšanje položaja mladih u Crnoj Gori”, zaključuju iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve