Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Bluesky omogućava da postavljate video zapise

Platforma je objavila da možete da dijelite video zapise dužine do 60 sekundi na svom desktop sajtu i mobilnoj aplikaciji

Bluesky, decentralizovana X alternativa, sada podržava video. Platforma je objavila da možete da dijelite video zapise dužine do 60 sekundi na svom desktop sajtu i mobilnoj aplikaciji.

Video snimci će se automatski reprodukovati podrazumijevano, ali Bluesky kaže da možete isključiti ovu funkciju u meniju podešavanja. Takođe možete da dodate titlove svojim video snimcima, kao i da primijenite oznake za stvari kao što je sadržaj za odrasle. Postoje neka ograničenja za Bluesky -ovu video funkciju, jer platforma dozvoljava samo do 25 otpremanja video zapisa (ili 10 GB video zapisa) dnevno.

Da bi se Bluesky zaštitio od štetnog sadržaja ili neželjene pošte, od korisnika će biti potrebno da verifikuju svoje adrese e-pošte prije postavljanja videa. Bluesky takođe može oduzeti nečiju mogućnost postavljanja video snimaka ako više puta krši smjernice zajednice. Platforma će takođe pokretati video zapise kroz Hive, rješenje za moderiranje vještačke inteligencije, i Thorn, neprofitnu organizaciju koja se bori protiv seksualnog zlostavljanja djece, kako bi provjerila da li ima nelegalnog sadržaja ili medija kojima je potrebno upozorenje.

Možete da vidite da li imate pristup dijeljenju videa tako što ćete osvježiti Bluesky na veb lokaciji za računare ili ažurirati mobilnu aplikaciju na verziju 1.91. Bluesky ovu funkciju uvodi postepeno, tako da je možda nećete vidjeti odmah.

Dovođenje videa u Bluesky pomaže u premošćivanju — postepenog zatvaranja — jaza između X i decentralizovane platforme. Ovaj potez bi trebao pomoći da se proširi Bluesky -jeva zajednica, jer će konačno omogućiti ljubiteljima sporta, onima koji dijele meme i novinskim organizacijama da dijele video sadržaj na platformi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve