Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Pokazala anketa: Mnogim Amerikancima dosta političkih vijesti

Nova anketa je pokazala da polovina Amerikanaca osjeća potrebu da ograniči dotok informacija u vezi sa kriminalom ili ratovima u svijetu, dok samo oko 40 odsto smanjuje praćenje vesti o ekonomiji i poslovima

Dok oko polovine Amerikanaca kaže da “izuzetno” ili “veoma” prati političke vijesti, oko 60 odsto kaže da treba da ograniče koliko informacija primaju o vlastima i o politici, da bi izbjegli osjećaj preopterećenosti ili umora, pokazala je nova anketa Centra za istraživanje odnosa sa javnošću AP-NORC i USAFacts.

Zamor od medija nije nova pojava. Istraživanje istraživačkog centra Pju je krajem 2019. godine pokazalo da se dva od tri Amerikanca osjećaju iscrpljenim zbog količine vijesti koje im stižu, isto kao u anketi početkom 2018. godine. Tokom predsjedničke kampanje 2016, 60 anketiranih je reklo da se osjeća preopterećeno vijestima o tome.

To se posebno odnosi na vijesti o politici. Nova anketa je pokazala da polovina Amerikanaca osjeća potrebu da ograniči dotok informacija u vezi sa kriminalom ili ratovima u svijetu, dok samo oko 40 odsto smanjuje praćenje vesti o ekonomiji i poslovima.

Lako je to razumjeti jer su televizijski programi CNN, Foks Njuz i MSNBC puni političkih priča i širokog spektra političkih vijesti kojih je obilje i na mreži i ponekad su iskomplikovane dezinformacijama.

U anketi 60 odsto muškaraca je reklo da „veoma“ prati vijesti o izborima i politici što je rekla polovina anketiranih žena. Žene više nego muškarci kažu da bi da do njih stiže manje svih vrsta vijesti, ne samo o politici, pokazalo je istraživanje AP-NORC i USAFacts.

Odrasli bijelci takođe više nego odrasli crnci ili Amerikanci latinoameričkog porijekla kažu da treba da smanje praćenje izvještavanja medija o politici, pokazala je anketa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve