Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Epizoda zvana Sale Mirotočivi

Mujović je, naizgled, izveo čudo. Nije baš kao pomjeranje brda, niti razdvajanje mora, ali je obezbjeđivanje podrške četnikuljavih Demokrata jednom DPS aktivisti zasigurno posao koji predstavlja čistu epiku.

piše: Željko Vukmirović

Biće da su legle pare. Ovo se odnosi na donacije srpskog predsjednika Aleksandra Vučića za očuvanje srpske kulture u Crnoj Gori. Definitivno, jedna od najposjećenijih blagajni koju je svijet ikada vidio.

I Joanikije je u prometu. Ovih dana ne patiše. Uz njega, tu su i prekaljeni litijaši, istaknuti preletači, okoreli grebatori sa margina političkih zbivanja, te razni likovi koji su sa “oslobodiocima” odbacili one užasne stege moralnih normi koje su godinama razvlačili po prašini i blatu.

I ministar energetike Saša Mujović.

Jeste, to je baš onaj koji je samo djelovao ozbiljno i stručno. I koji se koliko drugi dan ispostavio kao tek još jedan angažman povodom uigrane destabilizacije države. U prilog projektu “Čerupanje državnog budžeta nijednog časa ne smije biti narušeno”. Ili bi za to trebali da pitamo njegove birane saradnike koje je bespogovorno prihvatio, Marinu Jočić i Vladimira Čađenovića?

Priča za laku noć.

Svejedno, na red su stigli podgorički izbori. I promocija koalicije (pazisadovomajketi) Evropa sad – Demokrate – Još jače – prof.dr Saša Mujović. I dogodilo se ono što i najveći skeptici iz redova novih uhljebljenika u trenutnoj izvršnoj vlasti nisu mogli ni da naslute. Demokrate su, kao deklarativno najveći protivnici DPS-a i zakleti neprijatelji bivše vlasti koji neće ni da čuju za tu političku partiju, dale podršku upravo njihovom višedecenijskom aktivisti koji se u tom poslu samo periferno probijao u potrazi za boljim političkim statusom. Praktično, Demokrate nisu čak stigli ni do nekog viđenijeg člana, već samo onog iz DPS-a što se trenutno našao na zalihama preleta.

Prema tome, Mujović je, naizgled, izveo čudo. Nije baš kao pomjeranje brda, niti razdvajanje mora, ali je obezbjeđivanje podrške četnikuljavih Demokrata jednom DPS aktivisti zasigurno posao koji predstavlja čistu epiku.

I tako je ministar Mujović postao Sale Mirotočivi.

Joanikije mora da je ponosan. Ionako je i sam potvrdio kako prati rad tog momka.

“Nije on samo danas na službi, nego je često na službi”, rekao je Joanikije.

E, kad smo već kod službi, stvar postaje sve interesantnija. A Mujovićev učinak sve korisniji. Ma, čovjek je praktično svetac, šta ima da se tupi oko toga. Jer, sa uspostavljanjem koalicije Demokrata i Evropa sad, a nakon do sada poznate realizacije poslova srpske službe BIA u odnosu na Spajića i Bečića, ovi asovi sadašnje izvršne vlasti u Crnoj Gori praktično ne koštaju ništa. Dođu džabe. A Mujoviću se mora priznati da je uštedio i Vučiću i Joanikiju. Tako nešto nijedan kadar ostataka Demokratskog fronta ni u najluđem magnovenju nikada ne bi izveo. Niti će.

Zato i ne čudi Mujovićeva izjava “u Podgorici branimo dostignuća Vlade”. Taman su te riječi u rangu nebuloze koliko i domaćinski odnos trenutne uhljebljeničke Vlade prema državi Crnoj Gori.

Još samo da mu neko objasni da je jedna od važnijih uloga gradonačelnika ponajprije čišćenje grana poslije elementarne nepogode. Ili, da zvuči važnije, pružanje usluga iz sfere komunalnih djelatnosti.

I to je sve o Saletu Mirotočivom.

Jednom epizodista, uvijek epizodista. A tu već nema nikakvog čuda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Student
15.09.2024-15:23 15:23

Jeli ovo Poje Serbi ?
Pa sa ovijema ne možemo naprijed.
A kukavac nekakvi dekan fakulteta.
Bješte omladino da ovo grdilo ne gledate!

cetinje
15.09.2024-19:05 19:05

Ovo svetosavsko govece Mujovica ludi Milojko “prekrstI'u MUJEVIC,sprdnja od svetosavskoh stakora.